Tokiais atvejais gelbsti namuose esantys energijos kaupikliai, kurie kaupia ir „saugo“ elektros energiją vėlesniam naudojimui.

Kaip veikia energijos kaupiklis?

Įmonės „SoliTek“ vadovas Julius Sakalauskas pranešime spaudai teigia, kad saulės sistemos kaupimo baterija, skirta energijos saugojimui elektros energijos forma, aktuali ne tik norintiems turėti saugumo garantą, kai nutrūks elektros tiekimas iš tinklo, tačiau ir nerimaujantiems dėl augančių elektros kainų, energetinio nestabilumo.

Saulės jėgainių sugeneruota elektros energija dažnai viršija namų ūkio momentinį poreikį, ypač vasaros metu, todėl paranku sukauptą perteklinę elektros energiją saugoti kaupimo baterijose. Kai prireikia papildomos elektros energijos, kaupimo baterija atiduoda saugomą energiją į namų elektros sistemą. Tai ne tik leidžia sumažinti priklausomybę nuo elektros tinklo, bet ir sumažina sąskaitas už elektrą.

„Išmanusis kaupiklis namams yra tarsi jūsų namų atsarginis maitinimo šaltinis (angl. Powerbank)“, – sako J. Sakalauskas.

Saulės baterijos, anot jo, leidžia jiems kaupti elektros energiją ir pasitelkti tada, kai reikia namuose. Bene didžiausias šių baterijų privalumas – garantuotas elektros tiekimas nutrūkus energijos tiekimui iš tinklo, pavyzdžiui, snygio, liūčių, audrų bei vėtrų sezonu, taip pat gyvenant nuošalesnėse vietovėse ar vienkiemiuose.