Vilniaus paukštynas šiemet papildomai prisidės prie Vilniaus rajone įsikūrusios Rudaminos gyvenvietės projektų. Būtent Rudaminoje prieš 60 metų prasidėjo įmonės istorija.

„Kuomet 1964 metais buvo įsteigtas Vilniaus paukštynas, Rudaminoje gyveno keli šimtai žmonių. Dabar jų čia – keturi tūkstančiai. Mes, kaip vienas iš didžiausių regiono darbdavių, taip pat prisidėjome prie Rudaminos augimo. Veiklos pradžioje šioje gyvenvietėje pastatėme bendrabutį, gyvenamųjų namų, vaikų lopšelį-darželį. Siekėme sukurti gerovę, nes didžioji dalis mūsų darbuotojų būtent vietos gyventojai. Įmonės veiklos jubiliejaus proga savo dėkingumą šiai gyvenvietei ir jos bendruomenei norime išreikšti prisidėdami prie darbų, kurie galėtų sustiprinti vietos gyventojų bendruomeniškumą, ugdymą, kultūrinę veiklą. Todėl ir skelbiame specialų iniciatyvų konkursą, kurios metu iš esmės patys gyventojai ir bendruomenės nariai nuspręs, kas bus įgyvendinta vardan jos gerovės“, – sako Tadas Sprindžiūnas, AB Vilniaus paukštyno generalinis direktorius.

Konkurse „Kasmet į kitą lygį kartu su Rudamina!“ gali dalyvauti iniciatyvos, kurios rudaminiečiams būtų naudingos kultūros, ugdymo, bendrystės, darnos, susitelkimo, fizinės ir emocinės gerovės aspektais.

Dalyvauti konkurse kviečiamos visos Vilniaus rajone veikiančios pelno nesiekiančios organizacijos, turinčios paramos gavėjo statusą ir veikiančios ne trumpiau nei pusę metų. Esminė sąlyga – iniciatyva turi būti orientuota į Rudaminos gyvenvietę.

„Tai yra labai graži verslo iniciatyva. Džiugina, kad Vilniaus paukštynas atsisuko į rudaminiečius ir nori pagerinti mūsų gyvenimą. Tai, kad įmonė siekia glaudžiau bendradarbiauti su gyventojais, yra didelis privalumas. Labai tikiuosi, kad vietos organizacijos pasinaudos galimybe įgyvendinti tai, apie ką seniai svajoja, bet neturi tam finansinių resursų, ir pateiks savo idėjas, kurios prisidėtų prie vietos gyventojų gerovės“, – sako Rudaminos seniūnas Juzef Šatkevič.

Visos konkurso dalyvių paraiškos nuo rugsėjo 9 dienos iki rugsėjo 30 dienos priimamos svetainėje https://paukstynas.lt/lt/jusu-bendruomenei.

Po paraiškų teikimo laikotarpio komisija įvertins siūlomų iniciatyvų atitikimą konkurso sąlygoms. Komisiją sudaro Vilniaus paukštyno ir Rudaminos seniūnijos atstovai. Kriterijus atitikusios iniciatyvos bus teikiamos viešam internetiniam balsavimui, kuris vyks nuo spalio 7 iki spalio 19 dienos. Nugalėtojai bus skelbiami tikrąją Vilniaus paukštyno įsteigimo dieną – spalio 23 dieną. Numatyta, kad laimėjusi iniciatyva turi būti įgyvendinta iki 2025 m. birželio 30 dienos.

Balsavimo dalyvių išrinktos iniciatyvos įgyvendinimui Vilniaus paukštynas skirs 10 tūkst. eurų paramą.

Visą informaciją apie konkursą galima rasti specialiame Vilniaus paukštyno interneto svetainės polapyje https://paukstynas.lt/lt/jusu-bendruomenei.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją