Praėjusiais metais Vingio parke jau buvo įrengta 40 rūšiavimo šiukšliadėžių už 20 000 eurų paramą, kurią taip skyrė minėtas restoranų tinklas. Dabar Vingio parke iš viso yra 15 vietų, kuriose galima patogiai išmesti atsinešto maisto pakuotes.

„Vingio parkas vasarą tampa viena populiariausių laisvalaikio leidimo vietų. Labai svarbu, kad visi kartu stengtumėmės išlaikyti šį parką švarų, patrauklų ir tvarkingą, – pranešime sako „McDonald’s“ generalinis direktorius Baltijos šalyse Vladimir Janevski.

„Vilniaus miesto parkų“ direktorius Laimonas Čiakas sako, kad siekiant kokybiškos Vilniaus parkų priežiūros ir jų plėtojimo svarbus ir verslo indėlis.

Šiukšlių dėžės Vingio parke

„Tam, kad kurtume švaresnę ir tvaresnę aplinką, svarbu daug dalykų: nuo didesnio visuomenės sąmoningumo iki patogios infrastruktūros. Praėjusiais metais įrengtos naujos šiukšliadėžės reikšmingai prisidėjo prie švaresnės ir tvarkingesnės Vingio parko aplinkos“, – teigia L. Čiakas.

Iniciatyva „Nusprendei išsinešti? Nepamiršk išmesti!“ būti draugiškais aplinkai ir pasimėgavus skaniu maistu tinkamai atsikratyti atliekomis žmones skatina ne tik Lietuvos sostinėje, bet ir kitose Baltijos šalyse.