Apie kritiką specialiųjų tarybų darbui šalies vadovas užsiminė praėjusią savaitę – iš posto dėl ryšių su I. Trinkūnaite ir V. Germanu pasitraukus tuometei socialinės apsaugos ir darbo ministrei Monikai Navickienei.

Tuomet G. Nausėda sakė, jog „tarnyboms yra apie ką pagalvoti“.

„Tikrai ateityje reikia išmokti šias pamokas ir dirbti kur kas sklandžiau, efektyviau, kad panašūs dalykai nepasikartotų“, – sakė jis.

„Prezidentas turėjo omenyje įvairiausias procedūras, kurias mes esame įsivedę Lietuvoje, įstatymuose – kas ir ką, kada tikrina, kaip atsitinka taip, kad tam tikra informacija, kuri buvo senesnė nei paskutinis patikrinimas, tuo metu nepasirodė ir pasirodė per vėlesnį patikrinimą. Tas raginimas iš tikrųjų ir neviešai tarnyboms buvo išsakytas – (...) neutraliai pasižiūrėti, kaip pas mus suveikė procedūros. Atliepiant lygiai taip pat ir klausimą – kaip 2022 metais buvo daromas vieno iš šioje istorijoje minimo asmens tikrinimas, jeigu tam tikra informacija buvo senesnė, kaip taip atsitiko, kad ta informacija nebuvo teikta institucijoms, komisijoms, kurios tą vertinimą atliko. Tai iš tikrųjų tuos atsakymus reikia sudėlioti“, – laidoje „ELTA kampas“ sakė K. Budrys, aiškindamas, ką prezidentas turėjo omenyje, užsimindamas apie tarnybų darbą.