„Aišku, kad rinkimai nepasisekė. Ir aišku, kad rimtos išvados bus daromos. Bet kai žiūriu atgal, galvoju, ką galėjome laikyti sėkme? Juk visus tuos ketverius metus puikiai supratome, kad Laisvės partija yra politinio avangardo projektas, kuris skirtingai nuo kitų politinių jėgų, labai aiškia deklaruoja, kas jai svarbu, ką ji nori pasiekti ir dėl to, tiesą sakant, ir stipriai nudegdavome“, – laidoje „ELTA savaitė“ kalbėjo V. Mitalas.

„Aišku, kad ateina sunkesni laikai ir partijai, ir, manau, Lietuvai – nežinome, kaip susidėlios Seimas. Tikrai ten bus tokių žmonių, kurie 4–5 kartus teisti ir jie įneš tokio neaiškumo į patį Seimo darbą. Tai man norėtųsi, kad Laisvės partijos idėja ateinančius ketverius metus neišnyktų, nes ji yra ne apie postus, (...) bet apie Lietuvai svarbius darbus, kuriuos aiškiai deklaravome ir deklaruojame“, – teigė politikas.

Jis sutinka su viešoje erdvėje sklandančiais pasvarstymais, jog „laisviečiai“ galėjo pademonstruoti daugiau dėmesio platesnei visuomenės daliai aktualiomis temomis – ekonomikai ar gynybai. Be to, politikas neneigia, kad partijai koją Seimo rinkimuose galėjo pakišti ir visos kadencijos metu vyravęs stereotipas, jog Laisvės partija tėra kelių klausimų politinė jėga.

„Ir šitą stereotipą ateityje norint, kad Laisvės partija gyvuotų toliau, reikės radikaliai pakeisti“, – sakė politikas.