Pasak komisaro, 10 val. 23 min. į Bendrąjį pagalbos centrą gautas pranešimas, kad sužalotas policijos pareigūnas.

„Buvo išsiųsti atitinkami policijos pajėgumai, buvo susisiekta su reagavimo vienetu, kuris vykdė specifinę funkciją. Policijos reakcija buvo savalaikė, išsiaiškinus aplinkybes įvesti atitinkami planai. Po 3 minučių nuo pranešimo buvo iškviestas „Aras“. Situacija buvo tokia, kad į mus kreipėsi antstolis, prašydamas užtikrinti viešąją tvarką ir jo saugumą, sprendžiant civilinius klausimus. Tai įprasta tvarka. Objekte vyko skyrybų procesas, mūsų pareigūnai su antstoliu nuvyko į būstą. Nuvykus į būstą į pareigūnus pasipylė šūviai, vienas pareigūnas buvo sužalotas į širdies plotą. Prieš valandą buvau Lazdynų ligoninėje, bendravau su pareigūnu. Kad ir kaip baisiai skambėtų toks sužeidimas, bet jis pavojaus gyvybei nekelia. Jis įvykio vietoje dėvėjo apsauginę liemenę. Tai išgelbėjo gyvybę. Pareigūnas padėjo apsaugoti antstolį, jį patraukdamas nuo šūvio trajektorijos. Tada pareigūnas išbėgo į gatvę“, – pasakojo generalinis komisaras.

Pareigūnas po šūvių gatvėje pagalbos prašė aplinkinių. Praeiviai puolė kviesti pagalbą, „Delfi“ žiniomis, BPC sulaukė 9 pranešimų, žmonės teigė, kad įvyko susišaudymas, yra sužaloti pareigūnai, todėl įvykio vietoje skubiai reikia medikų ir policijos.

R. Požėla sakė, kad viena šaulio paleista kulka pražudė advokatą. Kokią funkciją jis atliko įvykio vietoje komisaras atsakyti negalėjo.

„Įvykio vietoje medikų ekipažas darė viską, kas įmanoma, kad išsaugotų gyvybę, tai mačiau pats“, – užsiminė jis. Advokatūros duomenimis, advokatas šioje situacijoje atstovavo iškraustomo vyro žmoną. Iškart po šūvių buvo užtvertos aplinkinės gatvės, siekiant apsaugoti žmones.

„Operacijos eigoje buvo susisiekta su šauliu. Derybų metu jis įtikintas išmesti ginklą. Jis tai ir padarė. Toliau vyko tolimesnės derybos, kad jis nebesipriešintų ir pasiduotų. Tą jis ir padarė. „Aro“ pareigūnai įėjo į patalpas ir jį sulaikė“, – sakė R. Požėla.

Komisaras sakė, kad policija vykdama į įvykius visada susirenka visą informaciją apie būstą ir jo gyventojus, taip pat ir turimus ginklus.

„Informacijos apie tai, kad būste gali būti legaliai laikomas ginklas, mes neturėjome. Labai tikėtina, kad ginklas buvo niekur neregistruotas, kitaip tariant, tai buvo nelegalus ginklas“, – sakė R. Požėla.

Šaudyta buvo 9 mm pistoletu TT. Atsakydamas, kodėl pareigūnai nešaudė atgal, komisaras paaiškino, kad visas incidentas buvo labai netikėtas.

„Ne kiekvieną dieną į policijos pareigūnus iš karto pradedama šaudyti, netikėtumo faktorius ir visos kitos aplinkybės įtakojo, kad pareigūnai šaunamojo ginklo atgal nenaudojo“, - sakė jis.

Šiuo metu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo.