Antrieji debatai prasidėjo ne itin draugiškai – lapkričio 8 dieną vyksiančių prezidento rinkimų dalyviai vienas kitą sutiko gana šaltai ir tiesti vienas kitam rankos nepanoro.

Netrukus pagrindine debatų tema tapo neseniai į viešumą patekęs 2005 metų vaizdo įrašas, kuriame Respublikonų partijos kandidatas itin vulgariai kalba apie moteris.

Paskutinis iš publikos nuskambėjęs klausimas pagaliau paskatino abu kandidatus nusišypsoti. D. Trumpo ir H. Clinton buvo paprašyta vienas kitam pasakyti ką nors gero.

„Žaviuosi ir gerbiu jo vaikus. Jo atžalos neįtikėtinai gabūs ir atsidavę. Tai daug pasako apie patį Donaldą. Nesutinku praktiškai su viskuo, ką jis sako ir ką daro, tačiau gerbiu. Manau, kad man kaip motinai ir močiutei tai labai svarbu“, – pareiškė pirmoji į klausimą atsakinėjusi H. Clinton.

D. Trumpas Demokratų kandidatę pagyrė už jos valią ir ryžtą.

„Ji niekada nepasiduoda. Labai gerbiu šią savybę. Sakau, kaip yra. Ji tikra kovotoja. Taip, man nepriimtina praktiškai viskas, dėl ko ji kovoja, tačiau ji tai daro iš paskutiniųjų. Niekada nepasiduoda, o tai, mano galva, pagarbos verta savybė“.

Tretieji prezidento rinkimų debatai numatyti spalio 19 dieną.