Pasak ministerijos, šeštadienio Nepriklausomybės dienos demonstracija buvo „skirtingų pažiūrų, bet dėl bendrų laisvės ir ištikimybės nepriklausomai tėvynei vertybių susivienijusių lenkų didelė šventė“.

Šeštadienį Lenkijai minint Nepriklausomybės dieną vyko keliolika eitynių, o vienas jų organizavo grupės, kildinančios save iš ultranacionalistinių antisemitinių prieškario organizacijų. Šioje akcijoje dalyvavo apie 60 tūkst. žmonių. Tarp demonstrantų buvo ir šeimų su vaikais, ir pagyvenusių žmonių, bet dauguma buvo karingai nusiteikę jauni vyrai, kurie, be kita ko, nešė plakatus su užrašais „Baltoji broliškų tautų Europa“.

Kai kas demonstravo baltųjų viršenybės šalininkų simboliu tapusius keltiškus kryžius.

Izraelio užsienio reikalų ministerijos atstovas Emmanuelis Nahshonas sakė, kad šis renginys yra „pavojingas kraštutinių ir rasistinių elementų maršas“.

Lenkijos užsienio reikalų ministerija nurodė, kad negalima apibūdinti šios demonstracijos remiantis keliais „atsitiktiniais elementais“. Akcentuodama savo nepritarimą ekstremizmui, ministerija priminė, kad pasipriešino garsaus JAV baltųjų nacionalisto Richardo Spencerio vizitui Lenkijoje.

R. Spenceris turėjo dalyvauti konferencijoje Varšuvoje, dieną prieš minimą demonstraciją, bet ministerijai nurodžius, kad nenori jo matyti šalyje, jis buvo išbrauktas iš darbotvarkės.