„Viešojo sektoriaus darbuotojų atlyginimai yra gerokai platesnė problema ir turbūt mums labiausiai žinoma apie mokytojų nusiskundimus, ir apie jų, sakyčiau, pagrįstus reikalavimus. Dabar matome, kad policininkai yra labai panašioje padėtyje kaip ir mūsų mokytojai, nes dirbant normaliu etatu, galima užsidirbti tik šiek tiek daugiau negu minimumą. Nors darbas yra atsakingas, nors darbas yra sunkus, policininkai, kaip ir mokytojai, persiplėšia, mėgindami savo krūtine uždengti daugiau etatų arba didesnį darbo krūvį“, – viešėdamas Marijampolėje žurnalistams antradienį sakė G. Nausėda.

„Tai nėra gerai ir tai neprisideda prie viešųjų paslaugų kokybės, todėl pagal išgales valstybė turi stengtis didinti atlyginimus taip, kad atlyginimai didėtų sparčiau negu infliacija, bet turi ir taip pat galvoti ir apie kitas visuomenės grupes, kurios turbūt turėtų pakankamai pagrindo skųstis tuo pačiu“, – apie būtinybę didinti ir policininkų algas kalbėjo prezidentas.

Vilniuje antradienį surengtos policijos bendruomenės eisenos. Pareigūnų atstovai profesinės šventės išvakarėse akcentavo būtinybę didinti policininkų darbo užmokestį, gerinti darbo sąlygas.