Stebėjimo kamerų įrašuose matoma, kaip prie automobilio siauroje alėjoje artėja vyras. Po kelių akimirkų mergina jau buvo negyva. Kadaise „Mis Bagdadas“ titulą iškovojusi Tara Fares socialiniame tinkle turėjo per 2,6 mln. sekėjų – ji garsėjo drąsiais pareiškimais laisvės, gyvenimo ir tikėjimo temomis.

Spalio 7 dieną Irako vidaus reikalų ministerijos, tiriančios nusikaltimą, paviešintame pranešime spaudai teigiama, kad merginą „nužudė nusikalstama ekstremistų grupuotė“. Ministerijos atstovai atsisakė atskleisti, ar žudikas sulaikytas.

Prieš dvi paras vidury dienos ginkluotas nusikaltėlis Basros mieste nušovė pilietinių teisių aktyvistę Suad al Ali. Jos vairuotojas buvo pašautas į nugarą. Prieš mėnesį savo namuose rasta garsi plastikos chirurgė ir specializuoto grožio SPA „The Barbie Clinic“ savininkė Rafeef al Yassiri.

Dar prieš savaitę toks pat tragiškas likimas ištiko vadovę ir grožio centro bendraturtę Rashą al Hassan. Visų šių moterų mirties aplinkybės neaiškios.

Nors ir neaišku, ar šie nusikaltimai susiję tarpusavyje, moterų teisių aktyvistė Hanaa Edwar sako, kad visos keturios moterys buvo nužudytos siekiant išnaikinti jas iš Irako viešojo gyvenimo.

Remiantis vietos žiniasklaida, skelbiama, kad visos keturios moterys buvo pasirinktos „taikiniais“, o jų mirtys klasifikuojamos kaip „nužudymai“.

Irako garsenybių paskyras socialiniuose tinkluose administruojantis Haiferis Issamas Nahi Yunis sako, kad dalis žinomų žmonių iš baimės ištrynė savo paskyras, nes sulaukė grasinimų, kad jiems baigsis kaip toms keturioms moterims.