Dėl to nusprendžiau įamžinti šiuos „didvyrius“ ir perduoti policijos žinion. Smulkių ir nepiktybiškų pažeidimų nefiksuoju, tačiau chuliganiško vairavimo autoriai, mano nuomone, turi prisiimti atsakomybę (administracinių teisės pažeidimų kodekso 124 str., 2 dalis – „Pavojingas ir chuliganiškas vairavimas“).
Pirmosios kregždės – viena žiedinė sankryža (Krėvės pr./Kovo 11-osios g., Kaune), du herojai.

„VW Golf“ iš antros juostos išsuko iš žiedo, nepaisant mano rodomo posūkio signalo į kairę ir mūsų susikertančių kelių, tokiu būdu pažeisdamas KET ir sukeldamas realią grėsmę sveikatai ir/ar gyvybei.

Kitas įvykis – iš šalutinio kelio į sankryžą įvažiuodama mergina su „Audi A6“ automobiliu nepraleidžia manęs, nepalikdama kitos išeities kaip tik staigiai stabdyti, siekiant išvengti susidūrimo ir galimų pasekmių.

Apie abu atvejus pranešta policijai. Jeigu dviratininkų bendruomenė ir toliau ignoruos besikartojančius chuliganiško vairavimo atvejus dviratininkų atžvilgiu, nelaimės, besibaigiančios rimtais dviratininkų sužalojimais ar dar baisiau, niekada nesibaigs.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Kaip DELFI nurodė Kauno policijos pareigūnai, iš pateiktų įrašų matyti, kad automobilis „VW Golf“ išvažiuoja ne iš tam skirtos eismo juostos, o automobilis „Audi A6“ nepraleidžia pagrindiniu keliu važiuojančio dviratininko.

„Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 124-1 str. 3 d. numato, kad „Vairuotojų reikalavimo duoti kelią pradedant važiuoti, įvažiuojant į kelią, persirikiuojant ir kitaip keičiant važiavimo kryptį nevykdymas, apsisukimas geležinkelio pervažose, vietose, kur kelio matomumas bent viena kryptimi mažesnis kaip 100 metrų, lenkimas vietose, kuriose Kelių eismo taisyklės draudžia lenkti, stovėjimas geležinkelio pervažose ir 50 metrų kelio ruože prieš jas ir už jų, sustojimo ir stovėjimo taisyklių pažeidimas automagistralėse užtraukia baudą vairuotojams nuo dvidešimt aštuonių iki keturiasdešimt trijų eurų arba teisės vairuoti transporto priemones atėmimą nuo vieno iki trijų mėnesių“, – nurodoma policijos komentare.

Vis dėlto, pareigūnai patikslino, kad dviratininkas nesilaiko Kelių eismo taisyklių 8 sk. 57 p. reikalavimo, kuris nurodo, kad „<...> Kai dviračių tako, dviračių juostos, kelkraščio nėra arba jais važiuoti negalima (duobėti ir panašiai), leidžiama važiuoti šaligatviu arba viena eile važiuojamosios dalies kraštine dešine eismo juosta, kuo arčiau jos dešiniojo krašto. ...“.