Susisiekus su lenktynininku Benediktu Vanagu, šis patikino, kad K. Sikk Čekijoje buvo atlikta stuburo operacija ir suteikta visa reikalinga pirmoji pagalba, o daugiau detalių tiek apie šturmano sveikatos, tiek apie komandos situaciją paaiškės po poros dienų.

„Tokios naujienos dažniausiai pasirodo netikėtai ir aišku, kad joms nebūni pasiruošęs, stuburo traumos yra rimtos. Vis tik nenorėčiau užbėgti įvykiams už akių, Kuldaras specialiu lėktuvu bus atgabentas į Taliną, jo priežiūrą perims medikai ir įvertins sveikatos būklę. Dabar linkime Kuldarui sveikatos, tai – prioritetas numeris vienas“, – portalui „Delfi“ sakė B. Vanagas.

Lenktynininkas prisiminė, kai šturmaną teko keisti ir likus vos porai dienų iki Dakaro, 2019-ųjų pabaigoje Sebastianas Rozwadowskis susirgo kovidu.

„Tai patirties turime. Dakaras yra toks didelis projektas, kad mūsų komanda „TOYOTA GAZOO Racing Baltics“ dirba nuolat, turime daug variantų, tarp jų ir variantas B“, – patikino lenktynininkas.

Tačiau pridūrė, kad tolimesnius planus bus galima dėliotis tik po keleto dienų, kai traumą patyrusiam kolegai bus atlikti visi reikalingi tyrimai ir medikai pateiks savo išvadas.