Įvertinus pedagogų trūkumo situaciją Baltijos šalyse, paaiškėjo, kad visos trijose valstybėse situacija gan panaši: trūksta jaunų mokytojų, susiduriama su dideliu vidutiniu pedagogų amžiumi. Pastebima, kad labiausiai trūksta gamtos mokslų bei matematikos mokytojų. Plačiau situacija apžvelgs VDU Švietimo akademijos kanclerė prof. Lina Kaminskienė bei Vilniaus lietuvių namų lietuvių kalbos mokytoja Greta Botyriūtė–Skiotienė.

Dezinformacijos kampanija, keliaujančia per visą Žemės rutulį, siekiama sunaikinti Ukrainos prezidento reputaciją. Prikeltos senos baimės dėl fermose auginamų vabzdžių – pasirodė aiškinimų, esą jie specialiai auginami ir paleidžiami į aplinką tam, kad viską nusiaubtų. O Socialinių tinklų vartotojai žemėlapiuose ieško klimato propagandos įrodymų, bet jų išvados – klaidingos. Apie dezinformacines žinutes – plačiau su „Delfi Melo detektoriaus“ redaktore Aiste Meidute.

Lygiai po savaitės, kitą penktadienį – Paryžiaus olimpinių žaidynių atidarymas. Delfi dienos rubrikoje „Paryžiaus Pulsu“ – pokalbis su olimpiniu čempionu Virgilijumi Alekna apie jo sporto pasiekimus.