Šiemet vykdytos ūkininkų apklausos duomenimis, net 83% tyrimo dalyvių per pastaruosius 5 metus savo ūkyje patyrė sausras, o pusė visų apklaustųjų susidūrė su karščio bangų poveikiu. Kokį neigiamą poveikį žemės ūkiui turi sausros bei karščio bangos? Apie tai pokalbis su klimatologu Justu Kažiu.

Praėjus metams nuo itin lengvų plastikinių maišelių apmokestinimo, prekybos centrų atstovai pastebi, kad tokių įpakavimo priemonių naudojimas sumažėjo. Kaip prie šio pokyčio prisitaikė klientai ir kas paskatintų dar tvaresnį pakuočių naudojimą?

Praėjusį šeštadienį netoli Paryžiaus esančiame oro uoste buvo sulaikytas soc. tinklo „Telegram“ įkūrėjas ir generalinis direktorius Pavelas Durovas. Jam pareikšti įtarimai dėl to, jog jis nesiėmė veiksmų, kad užkirstų kelią nusikalstamam naudojimuisi jo platforma. Jam gresia 20 metų kalėjimo. Ar saugu naudoti platforma „Telegram“ ir kaip vertinti ten skelbiamą informaciją, diskutuosime su komunikacijos ekspertu Jauniumi Špakausku.

Rugsėjo 1-ąją mokytojai būna tiesiog užverčiami kalnais gėlių, tad šiandien pasikalbėsime apie gėlių alternatyvas mokslo metų pradžios šventėje. Studijoje lankysis „Pegaso“ knygynų tinklo vadovė Jurga Sakalauskaitė.