Keliasdešimt Lietuvos gėjų lygos atstovų šiandien rinkosi į protestą dėl Lietuvos teisinėje bazėje vis dar esančios nuostatos, numatančios, kad informacija apie LGBT bendruomenę daro neigiamą poveikį nepilnamečiams. Prasidėjus protestui pasirodė grupelė prieš protestą nusiteikusių asmenų. Jie nešėsi plakatus su užrašais „Pedofilija ne teisė, o nusikaltimas“, „Kodėl jie lenda prie mūsų vaikų“, „Įveskite pedofilų registrą“, „Vaikai ne sekso objektai“ ir teigė esą LGBT organizacijų noras, kad apie jų veiklą žinotų vaikai, yra polinkis į pedofiliją. Taip pat pasirodė Seimo narys Petras Gražulis, Antanas Kandrotas-Celofanas ir kiti marginalai, kurie provokavo mitinguojančius. Laidoje pamatysite, kaip tai atrodė, o po to pasikalbėsime su Lietuvos gėjų lygos lyderiu Vladimiru Simonko.

Rubrikoje Knyginėjimai. Trumpai šįkart pristatysime ne knygą, o korteles visai šeimai. Jas išleido "Kakė Makė", ir jos vadinasi „Emocijų ir jausmų pažinimo kortelės“. Apie jas studijoje ir pasikalbėsiu su psichologe Asta Blande, kuri šias korteles ir parengė.

Jau penktadienį šalia Vyriausybės prasidės 185 mokyklų ir apie 3 tūkst. pedagogų streikas. Rytoj streikuosiantys mokytojai ir juos palaikantys moksleiviai žygiuos nuo savo ugdymo įstaigų iki pat Vyriausybės rūmų.
Apie būsimą streiką kalbėsimės su Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininku Andriumi Navicku.

Po to nusikelsime prie Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, kur po derybų su keturiomis profesinėmis sąjungomis dėl Lietuvos švietimo ir mokslo šakos kolektyvinės sutarties atnaujinimo numatomas švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas žiniasklaidai duos komentarą.

Ir laidos pabaigoje atlikėja ir dainų kūrėja Justė Kraujelytė pristatys naujausią singlą „Jūros Lygis“ bei jo vaizdo klipą.