Socialinius tinklus užplūdo dezinformacija apie elektros kainas banga – pasirodė tvirtinimai, kad lietuviai už elektrą esą moka daugiausiai iš visų Europos šalių. Sklinda melagienos apie Ukrainą, neva pusę jos teritorijos priklauso amerikiečių įmonei, todėl ši draudžia „savo“ žemėse laidoti Ukrainos karius. Melo skleidėjų akiratyje ir vėl atsidūrė Alžyro boksininkė Imane Khelif. Šias melagingas žinutes pakomentuosime ir paneigsime rubrikoje „Delfi Melo detektorius“ kartu su Aiste Meidute.

Šią vasarą žurnalistas Edmundas Jakilaitis ir „LTG grupė“ inicijavo projektą „Vardai traukiniams“. Jo metu visuomenė išrinko 7 vardus, kuriais pavadinti Lietuvoje ir Latvijoje kursuojantys traukiniai. Akcijoje dalyvavo ir „Delfi“ skaitytojai, o šiandien ankstyvą rytą Vilniaus geležinkelio stotyje buvo paskelbti traukiniams išrinkti vardai ir išlydėtas pimasis, kuris išvyko į Rygą. Kokie vardai buvo išrinkti traukiniams, klausime projekto iniciatorių – LTG korporatyvinių reikalų direktoriaus Aleksandro Zubriakovo ir žurnalisto Edmundo Jakilaičio.

Laidoje lankysis Monika Dirsytė, kuri yra viena aktyviausių jaunosios kartos performanso menininkių Lietuvoje. Ji lyginama ir su legendine performansų meistre Marina Abramovič, o šiuo metu Monika ruošiasi naujam pasirodymui.