Jau rytoj vyks „Delfi“ organizuojama ilgaamžiškumo konferencija „Longevity“. Joje pirmą kartą aprėpiama ir finansinės sveikatos tema. Tad apie jos ir kitų konferencijos temų svarbą pasakos jos vadovas Tomas Stasiukevičius bei „Luminor“ banko Lietuvoje komunikacijos vadovė Indrė Baltrušaitienė.

Tikriausiai dažnas yra girdėjęs itin populiarų stalo žaidimą, paplitusį po pasaulį – Mafija. Šiam žaidimui tereikia šešių žaidėjų, o šie pasidalina į dvi komandas. Šį žaidimą Lietuvoje išpopuliarino Laimonas Diškevičius, kuris organizuoja ir specialius mokymus, kaip žaisti šį žaidimą. Pastebima, kad Mafijos žaidimą įmonės vis dažniau renkasi, kaip komandos formavimo įrankį. Plačiau apie šį žaidimą domėjosi Vygantas Tuzas.

Spalis paskelbtas krūties vėžio sąmoningumo mėnesiu, kurio metu siekiama atkreipti dėmesį į vieną dažniausių moterų onkologinių ligų ir skatinti reguliarias krūtų patikras bei prevenciją. Mūsų šalyje kasmet diagnozuojama beveik 1700 naujų krūties vėžio atvejų ir jų skaičius yra augantis – praneša Nacionalinis vėžio institutas. Tad šį kartą sveikatos rubrikoje pasikalbėsime apie tai, ką svarbu žinoti apie šį vėžio tipą ir jo nustatymą. Studijoje viešės Nacionalinio vėžio instituto Krūties ligų chirurgijos ir onkologijos skyriaus vedėjas daktaras Mantas Trakymas.

Artėjant Vėlinėms, po truputį atgimsta prisiminimai apie mirusius artimuosius. Šiais metais rubrika „Delfi Pilietis“ kviečia pasitikti mirusių atminimo dieną pasidalinant šviesiais prisiminimais ir istorijomis apie tuos, kurių jau nebėra. Apie tai ir pasikalbėsime su rubrikos redaktore Deimantė Marčiulaityte.