11 žurnalistikos studentų pristato savo gimtuosius Lietuvos miestus ir siekia išsiaiškinti, kuris gi iš jų europietiškiausias. O pažvelgti šiek tiek giliau nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio jiems padeda neregintys svečiai. Užduotis atskleisti „Nematytą Panevėžį“ teko antrakursėms Marijai ir Margaritai, o miesto viešnia – žurnalistės profesiją jau išbandžiusi Irma. Pažvelgti į Panevėžį be išankstinių nusistatymų padės ir europietiškiausiu panevėžiečiu tituluojamas Arnoldas Pranckevičius, dirbęs net paties Europos Parlamento pirmininko patarėju išorės politikos klausimais.

Europos Sąjunga užsibrėžusi tikslą iki 2020 metų 20 procentų suvartojamos energijos gauti iš atsinaujinančių šaltinių. Kas galėjo pagalvoti, kad būtent Panevėžyje stovi energetiniu požiūriu ekonomiškiausias daugiabutis, kuris tapo sektinu pavyzdžiu visam pasauliui.

Namo paslaptis – atsinaujinančių energijos šaltinių panaudojimas, efektyvus apšiltinimas ir modernios karšto vandens taupymo sistemos. O rezultatas – 73 centai per mėnesį už karštą vandenį vienam butui.