Jame danai C grupėje pasiekė trejas lygiąsias, užėmė antrą vietą ir šeštadienį aštuntfinalyje susikaus su turnyro šeimininkais vokiečiais (22 val.).

Kaip Danijos futbolo bendruomenė vertina savo šalies rinktinės pasirodymą, kokie lūkesčiai siejami su šia danų nacionaline komanda ir koks šios rinktinės potencialas?

Į šiuo klausimus padėjo atsakyti HB „Køge“ klube dirbantis A. Skarbalius.

„Danijos rinktinė auga nuo 2019-2020 metų, o 2021-aisiais pasiekė Europos čempionato pusfinalį. Pasaulio čempionate danai turėjo didelius lūkesčius, kurių nepavyko pateisinti.

Dabar ši rinktinė prieš čempionatą buvo tokiame periode, kai per 14 rungtynių pralaimėjo tik kartą. Buvo labai įdomu, kaip seksis.

Pirmiausia, džiaugsmas, kad rinktinė išėjo iš grupės ir pateko į aštuntfinalį. Pats žaidimas ir jo identitetas kelia nemažas diskusijas.

Danija tampa po truputį Nyderlandų lygio, kai iš rinktinės nori ne tik rezultatų, bet ir patrauklaus, gražaus žaidimo.

Po tų trejų lygiųjų žmonės kraipo galvas, kartu džiaugsmas žengus į kitą etapą.

Dvikova su anglais parodė, kad Danija gali žaisti aštriai ir agresyviai. Akivaizdu, danai puikiai ginasi. Atakoje mače su serbais matėme, kad iki 70-os minutės Danija kontroliavo rungtynes, turėjo 10 smūgių, o serbai – nulį.

Tačiau svarbiausiose rungtynėse tokiame čempionate prasideda rezultato saugojimas, savo ruožtu serbai stiprino puolimą. Bendras vaizdas toks, kad visi džiaugiasi, bet kartu dar nebuvo rungtynių, kur Danijos rinktinė parodytų savo potencialą“, – pastebi A. Skarbalius.