„Maribor“ ekipos narys šiuo metu su komanda treniruočių stovykloje, kurioje Slovėnijos vicečempionai ruošiasi liepos pradžioje vyksiančioms UEFA Europos lygos atrankos rungtynėms su Plovdivo „Botev“ ekipa.

Po čempioniško sezono „Panevėžio“ klube P. Širvys persikėlė į Slovėniją, „Maribor“ gretas. Daugiau nei pusmetį Euro 2024 dalyvės šalyje gyvenantis gynėjas mato, ką 2,1 mln. gyventojų turinčiai ir triskart mažesnei už Lietuvą valstybei reiškia futbolas.

Pokalbyje rinktinės gynėjas pasidalino mintimis apie Europos futbolo čempionate stebinančią Slovėnijos rinktinę, kuri C grupėje nenusileido nė vienai varžovei įskaitant ir Angliją, su 3 taškais lenkė serbus ir iš trečios vietos prasibrovė į aštuntfinalį.

Čia slovėnų pirmadienį vakare (22 val.) lauks Portugalijos rinktinė, kuri grupių etapą užbaigė sensacingu pralaimėjimu kartvelams.

„Vos 2 mln. šalis, bet be galo sportiška tauta. Žaisti aštuntfinalyje – didelis pasiekimas šiai valstybei. Mažai kas tikėjosi. Po rungtynių gatvėse žmonės džiaugiasi, švenčia, automobiliai pypsi, smagu tai matyti.

Galėjo slovėnai grupėje užimti net ir pirmą vietą, jei būtų pasiekę bent pergalę, tačiau kartėlio jokio nėra dėl to. Komanda viršijo visų lūkesčius.

Ar 2-a, ar 3-ia vieta – didelio skirtumo nėra. Juk antri likę danai susitiks su vokiečiais. Dabar slovėnų kelyje – Portugalija, žinoma, tai taip pat elitinė rinktinė. Bet jei slovėnai žais taip, kaip tą darė grupių etape, viskas yra įmanoma“, – tvirtino Slovėnijos vicečempionas.

Anot P. Širvio, slovėnų stiprybė – gynyba.

„Puikiai žaidžia gynėjų grandis. Nuostabūs vidurio gynėjų pasirodymai, kurie laimi didžiąją dalį dvikovų.

Komanda žaidžia 4-4-2 išsidėstymu, manau, kiekvienas žaidėjas aikštėje žino, ką daryti. Treneris yra išaiškinęs, kaip reikia žaisti, ko tikisi iš kiekvieno rinktinės nario.

Priekyje – greiti puolėjai, kiekvienas žaidėjas atiduoda visą save aikštėje, išnaudoja savo stiprybes ir tai duoda rezultatą“, – teigė P. Širvys.

Visas pokalbis – „Delfi diena“ rubrikoje „Euro 2024 ritmu“.