Rūta MUR – intravertė, pakeliui į didžiąją sceną ne kartą turėjusi persilaužti. Jos mama filme, kuriame viena iš herojų buvo Rūta, pasakodama apie dukrą nesulaikė ašarų.

„Tai žmogus, kuris turi tiek daug drąsos ir vidinės jėgos eiti savo keliu. Ypatingai, kai neatitinki visuomenės standartų... Aš neatlaikyčiau“, – sako ji.

Nors artima muzikai Rūta jautėsi nuo labai mažų dienų, bet visą laiką nuo to bėgo. Per choro pamokas mergina tiesiog dainuodavo pusbalsiu.

Rūta augo pavojingiausiame Klaipėdos rajone. Už save, tiesiogine to žodžio prasme, teko kovoti kumščiais. Po nelengvų išgyvenimų paauglystėje į suaugusių pasaulį jauna mergina atėjau gana uždara, drovi ir susikausčiusi.

Persilaužimas įvyko išvykus į Ispaniją. Ten Rūta paliko visus kompleksus. Visiškai atsitiktinai, nepažįstamų žmonių būryje ėmusi groti gitara ir dainuoti, iš aplinkinių reakcijos suprato, kad turi kažką unikalaus.

Įdomiausias objektas Rūtai – meilė. Todėl džiaugiasi, kad turi šalia mylimą žmogų ir gali nuoširdžiai kurti dainas apie meilę. Naujausias Rūtos albumas „Meridiem“, kaip sako pati atlikėja, šviesos ir laimės įsikūnijimas.

„Seniai bebuvau tokiuose jausmuose, tad gera įnešti į savo albumų kolekciją naujų vėjų ir atitrūkti nuo tamsių skambesių“, – džiaugiasi kūrėja, šią vasarą planuojanti surengti koncertų ciklą.