Atrankos grupėje lenkai pademonstravo antrą geriausią rezultatą – vienu tašku nusileido vokiečiams, prieš kuriuos pirmą kartą gyvenime šventė pergalę.

„Manau, kad psichologiškai tai buvo pirma tokia istorinė pergalė, labai svarbi. Mums ji suteikė labai daug pasitikėjimo savimi. Tai labai svarbus veiksnys, kuris neabejotinai padės siekti pergalių ir ateityje. Padėjo sustiprinti komandos dvasią. Manau, kad ir patys tai aiškiai matote mūsų žaidime. Ta akimirka, ta svarbi pergalė Varšuvoje buvo viena iš reikšmingiausių per visą kvalifikacinį etapą“, - sakė Lenkijos futbolo rinktinės saugas Jakubas Blaszczykowskis.

Vokietijos rinktinės treneris Joachimas Loewas neketina rizikuoti, leisdamas į aikštelę komandos žaidėją Matsą Hummelsą. Strategas teigia norintis būti tikras, kad komandos narys „100 proc. pasirengęs žaisti“.

Panašu, kad Vokietijos komandos gynybai jo tikrai trūks. Per rungtynes su Ukraina vokiečiai kartais atrodydavę kaip reikiant pasimetę.
Be jokios abejonės, Lenkijos rinktinė žymiai pavojingesnė priešininkė nei Ukrainos komanda – vien dėl to, kad vokiečiai puikiai pažįsta „Bundesliga“ žaidžiantį Robertą Lewandowskį.

„Mes puikiai žinome, kad Robertas Lewandowskis – pasaulinės klasės žaidėjas. Ne tik jis – visa rinktinė turi didelį potencialą. Pastaruosius porą metų su jais teko nemažai žaisti, pastaruoju metu atrankos etape. Jų jokiais būdais nevalia nuvertinti. Komanda tikrai labai stipri, parengia netikėtumų. Taigi analizavome ne konkrečiai R. Lewandowskio, o visos Lenkijos rinktinės žaidimą. Tiksliai žinome, kas mūsų laukia“, - teigė Vokietijos rinktinės saugas Sami Kherida.

Vokietijos rinktinės treneris Joachimas Loewas atsiprašė už ne itin deramą elgesį per rungtynes su Ukrainos rinktine sekmadienį – stebint daugybei kamerų, strategas kažko įnirtingai ieško savo kelnėse.

J. Loewas įkišo ranką į savo kelnių priekį, ją ištraukė ir pauostė – toks elgesys neliko nepastebėtas žiniasklaidos visame pasaulyje. Tą patį veiksmą netrukus pakartojo ir kelnių užpakalinėje dalyje.

Tai jau ne pirmasis kartas, kai Vokietijos futbolo rinktinės treneris, garsėjantis nepriekaištingu stiliaus pojūčiu ir elegantiška apranga, demaskuojamas besielgiantis kompromituojančiai. Jis ne kartą nufilmuotas krapštantis nosį ir ragaujantis ten rastą turinį.