Už miško kameras atsakinga grupė „Muldoon Area Trail Photos and Videos“ stengiasi su visuomene nesidalinti kraują stingdančiais vaizdais. Iš viso miškuose veikia dešimt tokių kamerų, kurios dieną naktį stebi lūšis, vilkus, lapes, kojotus, erelius, juoduosius ir ruduosius lokius.

Ankoridže ir jo apylinkėse gyvena apie 290 tūkst. žmonių – ir beveik 350 juodųjų lokių, 65 rudieji lokiai ir 1600 briedžių. Grupės „Muldoon Area Trail Photos and Videos“ administratorė Donna Gail Shaw mišką stebėti pradėjo viena 60 dolerių kainavusia kamera, kurią pritvirtino prie medžio.

Moteris kamerų baterijas ir atminties korteles keičia maždaug kartą per savaitę. Į mišką amerikietė keliauja su rankiniu garso signalu – kad visiems miško gyventojams praneštų, jog atvyko, pipirinėmis dujomis nuo lokių ir 44 kalibro pistoletu.

Didžiąją dalį grupės sekėjų sudaro Ankoridžo gyventojai, ieškantys informacijos apie gyvūnus, vaikštinėjančius netoliese populiaraus pažintinių takų tinklo. Kiti jungiasi tiesiog smalsaudami, ką užfiksavo miško stebėjimo kameros.

D. G. Shaw teigimu, kameros ją maloniai nustebina praktiškai kiekvieną savaitę.

Šiais metais amerikietę labai pradžiugino viena kamera, užfiksavusi ramiai pro šalį vorele praeinančius vilkus. Rugsėjį atėjusi surinkti atminties kortelių pastebėjo briedžio kailio, tolėliau – išraustą žemės plotą. Iš karto sumojo, jog greičiausiai ten lokys užkasė savo grobį, o tai reiškia, kad lokiai sumedžiojo dar vieną briedį. Ir tai būtų jau ne pirmasis toks atvejis. Atminties kortelės atskleidė kitokią tiesą: pasirodo, briedžio jauniklį, nepaisant motinos pastangų jį apginti, sumedžiojo vilkai.