2Pac'as, kuris po mirties hiphopo kultūrai davė kone daugiau nei būdamas gyvas, taps tik šeštąja šios muzikos žvaigžde, kuriai per 30 metų suteikta tokia garbė.

„Be jokios abejonės, nieko nestebina faktas, kad pagaliau T. Shakuras gavo vietą Šlovės alėjoje. Jeigu hiphopas turėtų savą Rašmoro kalno memorialą, jo atvaizdas būtų ten iškaltas. Visi, ko tik paklaustumėte, pasakytų – 2Pac'as yra vienas visų laikų įtakingiausių ir iškiliausių reperių. Jo įtaka juntama viso pasaulio scenose ir gatvėse. Tiesą sakant, tokio kalibro reperio nėra ir greičiausiai niekada nebus“, - pasakojo „Complex“ žurnalo vyriausiasis redaktorius Alexas Gale‘as.

Rokenrolo šlovės alėjos atstovai T. Shakurą apibūdina kaip „tarptautinį pasipriešinimo ir įstatymo paribio dvasios simbolį, neatremiamą paradoksą ir neabejotiną repo antiherojų“.

Toks įvertinimas – didelė garbė Harleme augusiam dviejų „Black Panther“ aktyvistų sūnui, kurį laiką praleidusiam kalėjime už užpuolimą ir spėjusiam įrašyti tik keturis albumus. 25 metų reperis žuvo per susišaudymą Las Vegase. Tupacui buvo vos 25 metai. Byla taip ir liko neišnarpliota.

T. Shakuras visame pasaulyje pardavė 75 mln. albumų. Tai daugiausia po mirties išleisti jo darbai. Nors pardavimai ir niekada nepasieks tokių aukštumų kaip šiandieninių hiphopo dievukų Drake‘o, Kanye Westo ar The Weekend, Tupacui neprilygs niekas.