Seriale „Gasmamman“ („Žąsis motina“) vaidina Alexandra Rapaport, atliekanti trijų vaikų motinos ir vienos valčių prieplaukos buhalterės vaidmenį. Ji perima šeimos neteisėtą marihuanos verslą, kai nepavykus vienam narkotikų sandoriui, pašaunamas jos vyras.

„Gasmamman“ prodiuseriai tikisi, kad jų serialas pakartos „The Bridge“ir „The Killing“ sėkmę. Minimus serialus visame pasaulyje žiūrėjo milijonai žiūrovų, tapę vadinamų „Nordic Noir“ detektyvų ir istorijų apie nusikaltimus gerbėjais.

A.Rapaport, kuri vaidino „Oskarui“ nominuotame danų filme „The Hunt“ („Medžioklė“) ir atliko vaidmenis kituose kriminaliniuose serialuose, įskaitant ir „The Bridge“, taip pat yra viena iš naujojo serialo prodiuserių. Kaip ir daugelyje kitų Skandinavijos serialų, „Gasmamman“ ryškiai išreikštas moters vaidmuo, atspindintis šiaurietišką dėmesį lyčių lygybei.

A.Rapaport teigė, kad jų istorija yra tarsi „Erin Brockovich“ („Erinos Brokovič“) ir „Breaking Bad“ junginys.

Seriale „Gasmamman“ lengvas nuoširdumas, įskaitant hipių stiliaus sodininkus, saugančius slaptą marihuanos plantaciją, derinamas su kankinimais vandeniu virtuvės plautuvėje ir kasdieniais motinos rūpesčiais sprendžiant vaikų problemas dėl mokslo ir narkotikų.

Serialo pavadinimas reiškia tiek žąsų fermą, kurioje slepiama marihuanos plantacija, tiek savo vaikus saugančios motinos instinktą.

Viena geriausiai žinomų Skandinavijos sėkmių yra Stiego Larssono detektyvinių romanų serija „Millennium“, prasidedanti nuo 2005 metų knygos „Mergina su drakono tatuiruote“. Šios serijos detektyvai buvo parduoti 60 mln. egzempliorių tiražu ir virto Švedijos bei JAV filmais.

Tačiau kalbant apie skandinaviškus televizijos serialus, viskas prasidėjo nuo „The Killing“, kurį 2007 metais pradėjo kurti Danijos visuomeninis transliuotojas DR ir kuriame inspektorės Saros Lund vaidmenį atliko Sofie Grabol.

Prodiuseriai planuoja, kad teigiamų įvertinimų Švedijos spaudoje sulaukęs serialas „Gasmamman“ bus rodomas keturis sezonus.

A.Rapaport priduria, kad jų tikslas yra pasiekti įvairiausių pasaulio šalių žiūrovus.