„Bohemijos rapsodija“ (Bohemian Rhapsody) per „Auksinių gaublių“ apdovanojimų įteikimo ceremoniją sekmadienį netikėtai pelnė du svarbiausius prizus ir atsidūrė pretendentų gauti „Oskarą“ gretose drauge su dramine komedija „Žalioji knyga“ (Green Book) ir drama „Roma“.

Per vakarą, kur daug dėmesio buvo skiriama filmams apie mažumas, du favoritais laikyti filmai apie baltuosius – biografinis filmas apie JAV viceprezidentą Dicką CheneyVice“ ir muzikinė romantinė juosta „Taip gimė žvaigždė“ (A Star is Born) – pelnė tik po vieną „Auksinio gaublio“ statulėlę.

„Bohemijos rapsodija“, pasakojanti britų roko grupės „Queen“ iškilimo istoriją, pelnė geriausio dramos aktoriaus „Auksinį gaublį“ pagrindinį filmo herojų, legendinį Freddie Mercury, suvaidinusiam Rami Malekui. Be to, ši juosta buvo pripažinta geriausia drama.

Geriausios dramos aktorės „Auksinis gaublys“ atiteko Glenn Close, suvaidinusiai juostoje „The Wife“.

„Taip gimė žvaigždė“ teko pasitenkinti viena statulėle už geriausią dainą. Šis apdovanojimas už kūrinį „Shallow“ atiteko Lady Gagai ir bendraautoriui Markui Ronsonui.

Daugiausiai „Auksinio gaublio“ statulėlių – už geriausią komediją, geriausią scenarijų ir geriausią antro plano aktorių Mahershalą Ali – susirinko „Žalioji knyga“.

Taip pat buvo įvertintas Alfonso Cuarono (Alfonso Kuarono) filmas „Roma“ apie režisieriaus vaikystės Meksiko miestą 8-e dešimtmetyje. Juostai atiteko geriausio režisieriaus ir geriausio filmo užsienio kalba „Auksiniai gaubliai“.

Į renginį, kur paaiškėjo šių metų geriausieji, žvaigždės pradėjo rinktis likus dviem valandoms iki renginio ir žengė raudonuoju kilimu, kur teko pozuoti šimtams fotografų ir bendrauti su galybe žurnalistų bei laidų vedėjų, o jų apdarus vertino „mados policija“ vadinami profesionalai.

Šiemet svarbiausia aktorių siunčiama žinute tapo moterų diskriminacija Holivude - dauguma lipusiųjų į sceną kalbėjo apie tai, kokia neteisybė vyrauja moterų atžvilgiu ir kaip tai turi kuo greičiau baigtis.

Daugelis vakaro svečių segėjo prieš netinkamą seksualinį elgesį nukreipto judėjimo „Time's Up“ apyrankes. Minėti ne tik gerokai mažesni atlyginimai dailiosios lyties aktorėms, bet ir tai, jog svarbiausi vaidmenys dažniausiai taip pat tenka vyrams, moterys pelno mažiau nominacijų.

„Auksinių gaublių“ apdovanojimų įteikimo ceremoniją vedė komikas Andy Sambergas ir aktorė Sandra Oh , tapusi pirmąja azijiete svarbių apdovanojimų vedėja.