Mindaugo Čepo auklėtiniai išvykoje 0:0 sužaidė su Talino „Levadia“ futbolininkais.

Šeimininkai iš Talino kūrėsi daugiau progų prie „Šiaulių“ vartų. Saulės miesto ekipa mėgino ieškoti savojo įvarčio, bet varžovai visų rungtynių metu demonstravo užtikrintą gynybą ir išsaugojo Šiauliuose pasiektą pranašumą.

Tarptautinį žygį tęsia trys Lietuvos klubai: „Panevėžys“, Vilniaus „Žalgiris“ ir Vilniaus r. „Transinvest“.

Mintys – apie revanšą

Vyriausiasis komandos treneris Mindaugas Čepas ir komandos puolėjas Davis Ikaunieks pasidalino mintimis apie pasiruošimą išvykai, klaidas, nulėmusias pralaimėjimą namuose ir esančias traumas bei netektis komandoje.

Vyriausiasis ekipos treneris M. Čepas spaudos konferenciją pradėjo teigdamas, jog po pirmųjų rungtynių buvo padarytos išvados ir komanda yra pasiruošusi rimtai kovai: „Kol kas viskas eina pagal mūsų numatytą eigą, pasiruošimas vyksta pagal iš anksto numatytą planą, džiaugiamės galėdami būti čia ir atvykome į nuostabų miestą – Taliną, bet tai nereiškia, kad atvažiavome grožėtis miestu, atvykome kabintis šioje dviejų komandų dvikovoje“.

Kalbant apie traumuotus žaidėjus, treneris informavo, jog nuo praeitų rungtynių yra tik vienas pasikeitimas.„Po rungtynių namuose sudėtyje daug pakeitimų nėra, deja, Simonas Paulius pasijuto blogai ir pasiliko namuose. Rungtynėse padėti negalės taip pat ir L. Paukštė, Y. Yefremov, K. Keršys bei vis dar traumos padarinius jaučiantis E. Jankauskas“.

Komandos puolėjas D. Ikaunieks šiame stadione pasirodo ne pirmą kartą, atstovaujant nacionalinę Latvijos rinktinę, puolėjui pavyko pasižymėti Baltijos Lygos finale prieš Estiją. To nepamiršo ir žurnalistai bei leido žaidėjui palyginti Estijos rinktinę su Talino „Levadia“: „Manau, kad žaidimas yra labai panašus, tiek nacionalinė Estijos rinktinė, tiek Talino „Levadia“ mėgsta žaisti su kamuoliu, mėgsta jį valdyti bei žaisti perdavimais atgal su gynėjais ir vartininku“.