„Tiesą sakant, viskas ėjosi sklandžiai. Labai nuskilo su oru. Automobiliai ir toliau važiavo, tik šiek tiek sulėtindavo greitį. Aš taip pat stabtelėdavau, kad pailsėčiau. Bet triukšmas buvo siaubingas. To nesitikėjau. Teko jį tverti beveik valandą“, – teigė Estijos vaikščioji lynu sporto meistras Jaanas Roose.

J. Roose įeis į istoriją kaip pirmas žmogus, lynu perėjęs iš vieno žemyno į kitą.

„Pasiekus kitą lyno galą visada jaučiuosi pakylėtas, ypač jei įveiktas atstumas – 1 km 74 m. Apima palengvėjimas. Perėjus lyną tuoj galima atsipalaiduoti, nes drauge su komanda nuveiktas didžiulis darbas, o teko daug kuo pasirūpinti, ypač saugumu. Juk tai ilga kelionė“, – teigė Estijos vaikščioji lynu sporto meistras Jaanas Roose.

J. Roose lynu jau yra parėjęs Mesinos sąsiaurį, skiriantį žemyninę Italijos dalį ir Sicilijos salą. Sėkmingai Bosforą perėjęs estas pasidžiaugė palankiomis oro sąlygomis ir teigė, kad dabar, kai iššūkis įveiktas, galima visiškai atsipalaiduoti.

Kasmet Bosforo sąsiaurį kerta milijonai žmonių. Pasiekti kitą krantą galima įvairiai: automobiliu, keltu, netgi plaukte. J. Roose tapo dar vieno, nors ir beveik neįgyvendinamo, būdo keliauti per Bosforą pradininku.