Išeiti iš lušnyno nelengva – jis apjuostas aukšta betonine siena ir spygliuotomis vielomis. Su didele nuostaba svetimšalį pasitinkantys vietiniai rekomenduoja – geriau grįžkite ten, iš kur atėjote.

Vis dėlto, jei neišsigąstate „kitokio gyvenimo būdo“ ir nepasiduodate paieškose, jums gali pasisekti – netikėtai sienos viršūnėje pastebėtame „pasienio punkte“ pagalbos ranką ištiesia ginkluotas pareigūnas. Jam tenka paaiškinti, kad turite netrukus susitikti su JAV rinktinės krepšininku, todėl jums būtina labai skubiai palikti lūšnyno teritoriją.

Tuomet pareigūnas iš anapus tvoros nutiesia kopėčias, kuriomis žengiate į kitą pasaulį: per tris minutes pasiekiate prabangųjį viešbutį ir sutinkate JAV rinktinę. Kaip teigia vietiniai, tokie kontrastai Filipinuose yra įprasti, o iškilusios sienos ir koncertinos – šalies valdžios bandymai paslėpti skurdą nuo svečių iš užsienio.

Didelį lūšnyną glaudžiantis Makati rajonas tuo pačiu yra ir Filipinų finansų sostinė: bankai, telekomunikacijų bendrovės, viešbučių tinklai ir aukščiausios klasės prekybos centrai konkuruoja tarpusavyje. Čia galioja „kapitalistinio pasaulio“ taisyklės, o tie, kurie šias taisykles išmano, nėra suinteresuoti tuo, kaip gyvenama lūšnynuose.

Būtent todėl ir vietinių emocijos dėl Filipinuose vykstančio pasaulio krepšinio čempionato – dvejopos. Vieni didžiuojasi ir džiaugiasi galėdami priimti geriausius planetos krepšininkus, kuomet kiti tai laiko dar vienu politinės korupcijos atspindžiu.