„Panevėžys“ 0:4 „Jagiellonia“

15’ [0:1] Jesusas Imazas

28’ [0:2] Jesusas Imazas

29’ [0:3] Jesusas Imazas

80’ [0:4] Kristofferis Hansenas

Pirmieji įvartį pelnė varžovai iš Lenkijos. Po Kristofferio Hanseno perdavimo pasižymėjo Jesusas Imazas.

28-ąją mačo minutę „Panevėžio“ situacija dar labiau komplikavosi. Tas pats J. Imazas įspūdingu smūgiu padvigubino svečių pranašumą.

J. Imazas tapo didžiausiu „Panevėžio“ košmaru. Praėjus viso labo minutei nuo antrojo įvarčio, šis futbolininkas pelnė jau trečiąjį savo įvartį.

Po pertraukos Balstogės klubas pelnė dar vieną įvartį ir susikūrė dar komfortiškesnę situaciją prieš atsakomąsias rungtynes. Ketvirtąjį tikslų smūgį į „Panevėžio“ vartus atliko Kristofferis Hansenas.


„Jagiellonios“ gretose savo laiku yra žaidę ir lietuviai Andrius Skerla, Arvydas Novikovas bei Fiodoras Černychas, o treniravęs Algimantas Liubinskas (1998 m.).

Beje, jeigu A lygoje prabėgo jau daugiau nei pusė čempionato ir „Panevėžys“ žengia paskutinis, tai istorinį titulą ginsiantys Balstogės atstovai naująjį sezoną pradės tik šį savaitgalį. Prieš savaitę kontroliniame susitikime jie 2:0 nugalėjo „Kauno Žalgirį“.

Primename, kad pirmajame UEFA Čempionų lygos atrankos etape panevėžiečiai bendru rezultatu 4:1 (3:0 ir 1:1) pranoko pajėgiausią Suomijos ekipą Helsinkio HJK ir garantavo sau dalyvavimą Europos turnyruose mažiausiai iki rugpjūčio pabaigos.

Jeigu „Panevėžys“ pasirodymą Čempionų lygoje baigs antrajame atrankos etape, jis kris į trečiąjį Europos lygos kvalifikacijos etapą (rugpjūčio 8 ir 15 d.), o jei neįveiks ir jo, savo pasirodymą pratęs Konferencijų lygos lemiamame atrankos etape (rugpjūčio 22 ir 29 d.).

O jei panevėžiečiai palauš Lenkijos čempionus, jie užsitikrins mažiausiai vietą UEFA Konferencijų lygos grupių etape.