Lietuvos čempionai „Panevėžio“ futbolininkai jau išvyko į Balstogę, kur trečiadienio vakarą bandys sukurti tikrą stebuklą ir panaikinti keturių įvarčių deficitą.

Pirmajame UEFA Čempionų lygos atrankos antrojo etapo mače prieš savaitę „Aukštaitijos“ stadione panevėžiečiai praleido tris greitus įvarčius ir galiausiai Lenkijos čempionei „Jagielloniai“ pralaimėjo net 0:4.

Jei tą susitikimą stebėjo 3850 žiūrovų, iš kurių daugiau nei pusę sudarė svečių fanai, tai jau dabar aišku, kad atsakomosiose rungtynėse atmosfera bus dar mažiausiai keturis kartus karštesnės – pats Balstogės klubas skelbia, kad likus maždaug porai dienšų iki dvikovos buvo parduota daugiau nei 16 tūkstančių bilietų.

Iš viso Balstogės miesto stadionas talpina net 22 432 žiūrovus ir gali būti, kad panašiai tiek jų trečiadienį ir sugužės į tribūnas.

Atsakomojo mūšio tarp „Jagiellonos“ ir „Panevėžio“ transliaciją nuo 21 val. 30 min. galėsite tiesiogiai stebėti portale „Delfi“ ir per DELFI TV.

„Tai bus gera patirtis mano žaidėjams, nes jie kasdien nežaidžia nei Čempionų lygoje, nei su tokia komanda kaip „Jagiellonia“, nei tokiame stadione, kuriame atmosfera, neabejoju, bus fantastiška. Bet nebijome žaisti Lenkijoje, ir mėgausimės atmosfera. Tikiuosi, kad ten pasirodysime geriau ir rezultatas bus šiek tiek geresnis“, – prieš antrąsias rungtynes tikino panevėžiečių treneris Stijnas Vrevenas.

Poros nugalėtojai pateks į trečiąjį UEFA Čempionų lygos atrankos etapą ir užsitikrins dalyvavimą mažiausiai Konferencijų lygos grupių batalijose.

Lietuvos arba Lenkijos čempionų kitame kvalifikacijos etape lauks Budės „Glimt“ (Norvegija) ir Rygos RFS (Latvija) poros laimėtojai. Pirmajame susirėmime taip pat 4:0 pajėgesni buvo norvegai.

Pralaimėjusi ekipa leisis į UEFA Europos lygos atrankos varžybas, kur susitiks su Bukarešto FCSB ir Tel Avivo „Maccabi“ poroje suklupsiančiu kolektyvu.

Pirmajame UEFA Čempionų lygos atrankos etape panevėžiečiai bendru rezultatu 4:1 (3:0 ir 1:1) pranoko pajėgiausią Suomijos ekipą Helsinkio HJK ir garantavo sau dalyvavimą Europos turnyruose mažiausiai iki rugpjūčio pabaigos.

Jeigu „Panevėžys“ pasirodymą UEFA Čempionų lygoje baigs antrajame atrankos etape, jis kris į trečiąjį Europos lygos kvalifikacijos etapą (rugpjūčio 8 ir 15 d.), o jei neįveiks ir jo, savo pasirodymą pratęs Konferencijų lygos lemiamame atrankos etape (rugpjūčio 22 ir 29 d.).

„Panevėžio“ klubas jau dabar yra užsitikrinęs 1,71 mln. eurų UEFA premiją.