Aurimo Tamaliūno auklėtiniai nuo 19 valandos Čekijoje UEFA Konferencijų lygos antrajame atrankos etape grumsis su „Mlada Boleslav“ kolektyvu, o šią dvikovą tiesiogiai transliuos portalas „Delfi“ ir DELFI TV.

„Tikrai agresyvi, greita, fiziška komanda, kuo ir pasižymi visas čekiškas futbolas. Jie žaidžia ant natūralios dangos, tai mums taip pat bus iššūkis. Tai laukia labai intensyvios ir sunkios rungtynės. Bet labai džiugu dėl visos organizacijos. Pernai išsikovojome tą teisę laimėdami taurę. Buvo įdėta nežmoniškai daug darbo.

Aišku, visi jaudinasi, nes europinės kovos – ne kiekvieną dieną. Aš, kaip jaunas treneris, irgi – apie Konferencijų lygą galėjau tik pasvajoti, o dabar tas šansas ateina. Manau, vyrams pasakysiu, kad reikia tiesiog mėgautis tomis akimirkomis, nes jų gyvenime daugiau tiesiog gali nebūti. Turime lūkesčių ir tikrai nevažiuosime ten būti mušamais berniukais. Duosime kovą – kabinsimės nagais ir dantimis. Agresyvumą iš komandos galiu pažadėti“, – tikino „TransInvest“ strategas.

Šiuo metu Vilniaus rajono atstovai A lygoje žingsniuoja tik aštunti ir vos dviem taškais lenkia paskutinėje vietoje esantį „Panevėžį“.

„Kai susigros ansamblis, grosime garsiai“, – pareiškė A. Tamaliūnas, turėdamas omenyje nemažą būtį naujokų, kurie pastaruoju metu papildė vilniečių gretas. Paskutinieji jų – puolėjai iš Brazilijos Guilherme Piresas Carvalho ir Nigerijos Chidera Henry Nwoga.

„Mlada Boleslav“ futbolininkai pernai Čekijoje finišavo penkti, o šiemet tik ką pradėjo naująjį sezoną.

Atsakomoji ekipų akistata vyks po kitą ketvirtadienį 19 val. Vilniaus LFF stadione.

Šios poros nugalėtojai trečiajame kvalifikacijos etape susitiks su Beer Ševos „Hapoel“ iš Izraelio arba su Varnos „Černo More“ iš Bulgarijos.

Primename, kad dėl vietos po saule UEFA Konferencijų lygoje galynėjasi ir šalies vicečempionas Vilniaus „Žalgiris“, kuris jau eliminavo suomių VPS ir antrajame atrankos etape susirems su „Pafos“ iš Kipro.