Tiesioginės transliacijos pradžia rugpjūčio 20 d. 15 val.

Ketvirtadienį Rygoje vyks NATO strateginės komunikacijos kompetencijos centro oficiali inauguracija.

Įstaiga Rygoje prisidės stiprinant informacinį saugumą, kovojant su priešiška propaganda, formuos Aljanso strateginės komunikacijos doktriną, atliks informacinės erdvės analizę, nustatys geriausias praktikas, kaip dekonstruoti apie NATO šalis skleidžiamą melą ir atremti informacines atakas.

Šio centro veikloje jau dirba vienas Lietuvos karininkas. Nuo rugsėjo darbą centre pradės antrasis mūsų šalies atstovas.

Iš viso prie centro veiklos yra prisidėjusios septynios Aljanso narės – Lietuva, Latvija, Estija, Lenkija, Vokietija, Jungtinė Karalystė ir Italija. Artimiausiu metu savo ekspertus planuoja atsiųsti Nyderlandai, Jungtinės Valstijos bei Suomija, kuri yra NATO partnerė.

Tai trečiasis akredituotas NATO kompetencijos centras Baltijos valstybėse. Lietuvoje nuo 2012 metų veikia NATO energetinio saugumo, o Estijoje nuo 2008 metų – kibernetinio saugumo kompetencijos centrai.

DELFI TV eteryje ta proga vyks konferencijos Rygoje (Latvija) "Rygos strateginės komunikacijos dialogas: supratimo svarba" ir Baltijos šalių gynybos ministrų diskusijos tiesioginė transliacija.