Rezultatas

„Panevėžys“ 0 – 3 „The New Saints“

52’ [0:1] Danny Davies

64’ [0:2] Daniel Williams

90+1’ [0:3] Ben Clark

„Panevėžysׅ“: Černiauskas (v), Mazan, Klimavičius, Dubra, Rasimavičius, Benchaib, Gorobsov, Dieng, Palacios, Veliulis, Gussias.

TNS: Roberts (v), Daniels, Davies, Bodenham, Marchall, Smith, Williams, Redmond, Cieslewicz, Young, Holden.

Lemiamame šio UEFA turnyro kvalifikacijos etape Lietuvos čempionai grumiasi su pajėgiausia Velso komanda Osvestrio „The New Saints“, kuri pernai šalies lygoje nepralaimėjo nė vieno mačo (30 pergalių, 2 lygiosios, įvarčių skirtumas – 117:18) ir triumfavo tiesiog įspūdinga net 33 taškų persvara.

Pirmasis „Panevėžio“ ir TNS susirėmimas vyks ketvirtadienį Vilniaus LFF stadione nuo 19 val. 30 min., o atsakomasis – po savaitės Anglijoje. Abi dvikovas galėsite tiesiogiai žiūrėti per DELFI TV ir portale „Delfi“.

Šios poros nugalėtojai pateks į pagrindines UEFA Konferencijų lygos varžybas, kuriose šį sezoną dalyvaus 36 klubai. Jie iš pradžių sužais po šešis susitikimus (tris namuose ir tris svečiuose) su jiems teksiančiais skirtingais varžovais. Tuomet aštuoni daugiausiai taškų surinkę kolektyvai keliaus tiesiai į aštuntfinalį, o 9-24 pozicijas užėmę klubai dėl likusių aštuonių kelialapių kovos atkrintamosiose.

Panevėžys“ arba TNS, prasibrovę į UEFA Konferencijų lygą, užsitikrins bendrą mažiausiai 3,05 milijono eurų premiją. Šiuo metu panevėžiečiai jau yra uždirbę 1,71 mln. eurų.

Primename, kad Čempionų lygos atrankoje lietuviai 0:4 ir 1:3 neprilygo Balstogės „Jagielloniai“ iš Lenkijos, o Europos lygos kvalifikacijoje 1:2 ir 0:3 neatsilaikė prieš Tel Avivo „Maccabi“ iš Izraelio.

Savo ruožtu valai 0:5 ir 1:2 nusilenkė Budapešto „Ferencvaros iš Vengrijos bei 0:1 ir 0:0 nusileido Hinčeščio „Petroclub“ iš Moldovos.