Narų manymu, šios brangios prekės galėjo būti skirtos karališkajam stalui Stokholme arba Rusijos caro rezidencijai Sankt Peterburge, tačiau XIX a. antroje pusėje kartu su laivu nuskendo, teigė komandos vadovas Tomaszas Stachura.

Privati narų grupė „Baltictech“, Baltijos jūros dugne ieškanti laivų nuolaužų, šį radinį aptiko liepos 11 d., tikrindama juos dominusias vietas maždaug už 37 kilometrų į pietus nuo Elando salos. Jie jau buvo pasirengę baigti žvalgymus, kai du narai, Marekas Cacajus ir Pawelas Truszynskis nusprendė dar kartą greitai panerti. Po dviejų valandų jie išnėrė su žinia, jog aptiko laivo nuolaužas ir vertingą krovinį.

Ant akmens masės butelių buvo įspaustas mineralinio vandens „Selters“ prekės ženklas – tuo metu manyta, kad jis turi gydomųjų savybių. Šampano prekės ženklas dar nenustatytas, bet ant vieno kamščio buvo matyti R raidė, sakė T. Stachura. Jis sakė tikįs, kad šampano butelių turinys vis dar yra geros būklės.

„Tokiame gylyje nuolaužos yra puikiai išsilaikiusios, temperatūra pastovi, nėra srovių, ten visada tamsu“, – sakė T. Stachura.

Jis sakė, kad šampano ir „Selters“ ekspertai jau susisiekė su „Baltictech“ ir išreiškė norą atlikti laboratorinius butelių turinio tyrimus. „Baltictech“ narai anksčiau yra aptikę „SS Karlsruhe“ – paskutinį laivą, kuris 1945 metais per Antrąjį pasaulinį karą išplaukė iš Karaliaučiaus, evakuodamas vokiečių civilius.