Vienai įmonei priklausęs lėktuvas dingo netrukus po to, kai 1971 metų sausio 27 dieną iš Burlingtono oro uosto pakilo skrydžiui į Providensą Rodo saloje.

Orlaiviu skrido du įgulos nariai ir trys vienos Džordžijos įmonės darbuotojai. Lėktuvo buvo ieškoma mažiausiai 17 kartų, bet jo aptikti taip ir nepavyko. Tačiau praėjusį mėnesį povandeninių paieškų specialistas Garry Kozakas ir jo komanda netoli tos vietos, kur lėktuvas dingo, galiausiai aptiko jo nuolaužas. Ant jų tebebuvo matyti tos pačios spalvos, kuriomis lėktuvas buvo nudažytas kliento užsakymu.

Tai, kad lėktuvas buvo rastas tik dabar, kelia… ramybės jausmą, bet kartu tai labai liūdnas jausmas. Turiu galvoje, kad mes dabar žinome, kas nutiko. Matėme kelias nuotraukas. Manau, kad dabar mums bus sunku.

Žinote, fantazijos, jog galbūt jie kažkur gurkšnoja kokteilius, išsisklaidė. Mes kartais pajuokaudavome šia tema, jog „galbūt, jie atsidūrė kokioje nors saloje. Ir gurkšnoja ten kokteilius“.

Na, žinote, tai kvailos fantazijos. Bet mes visada žinojome tikrąją realybę. Ir dabar ta realybė yra čia, todėl sunku ir labai liūdna“, – kalbėjo Barbara Nikitas, kurios dėdė žuvo per paslaptingą aviakatastrofą.
Nors artimieji dėkoja ir jaučia palengvėjimą, kad lėktuvas buvo surastas, jo nuolaužos atvėrė senas žaizdas ir kelia daug klausimų.

„Jaučiu didžiulį palengvėjimą, nes 53 metus nežinoti, ar lėktuvas yra ežere, o gal ant kalno šlaito kažkur netoliese ar kur nors kitur, buvo labai sunku. Ir aš... jaučiu palengvėjimą, jog dabar žinau, kur yra lėktuvas, bet, deja, tai sukėlė naujų klausimų, ir dabar turėsime ties tuo dirbti“, – sakė Frankas Wilderis, per paslaptingą aviakatastrofą netekęs savo tėvo.