Šiemet, kaip ir kasmet, Bjauriausio pasaulio šuns konkursas buvo surengtas Petalumos mieste, Kalifornijoje. Konkurso laimėtoju tapo 8-erių metų pekinų veislės keturkojis, vardu Wild Thang. Artimiausias lietuviškas šio vardo atitikmuo veikiausiai būtų Kūtvėla. Dėl bjauriausio šuns titulo Kūtvėla varžosi ne pirmą kartą ir net triskart yra laimėjęs antrą vietą. Ryškiausi unikalios Kūtvėlos išvaizdos akcentai – snukio šone karantis liežuvis ir sunkiai tramdomi gaurai. Šiais bruožais apdovanoto šuns šeimininkė Ann Lewis parsivežė namo solidų prizą – 5 tūkst. dolerių vertės čekį.

„Kūtvėla tapo žiūrovų favoritu. Reikšmės turėjo ir tai, kad dėl titulo jis kaunasi jau penktą kartą, be to, buvo užkopęs net į antrą vietą. Jis iš tokių, apie kuriuos paprastai sakoma „amžinai antras“. Manau, ši aplinkybė suvirpino žmonių širdis ir padėjo suprasti, kad jis vertas pirmos vietos. Jo niekas niekada nekirpo, todėl jis taip atrodo. Tiesa, šeimininkė nuskuta šuns pilvą. Nepatikėsite, bet šis keturkojis mėgsta miegoti ant ledo pakuočių. Tai iš tikrųjų mielas šunelis. Man teko palaikyti jį ant rankų. Jis mėgsta būti laikomas ir glostomas. Šiam šuniui, kaip ir visiems išgelbėtiems keturkojams, būtini nuolatiniai namai. Todėl [jei norisi turėti šunį], aš raginu ne pirkti, o rinktis iš prieglaudos“, – pasakojo Kalifornijos valstijos iždininkė ir Bjauriausio šuns konkurso žiuri narė Fiona Ma.

Pirmieji Kūtvėlos gyvenimo metai prabėgo Los Andžele, Kalifornijoje, bet visiškai neseniai jo šeimininkė persikėlė į Oregono valstiją. Šis šuo dar būdamas visai jauniklis susirgo šunų maru. Per šoną karantis liežuvis – sunkios, bet įveiktos ligos padarinys. Visgi be regimų defektų, Kūtvėla, anot jo šeimininkės, yra visiškai sveikas ir smagus šunelis.