Šis paplūdimys įsikūręs netoli Šiaurės Korėjos rytinės pakrantės Vonsano miesto, Kalmos vietovėje. Pastaraisiais metais, nuo 2018-ųjų, palei šį paplūdimį išdygo daug naujų didžiulių pastatų, tačiau lankytojų dar nesimato.

Valstybinė Korėjos centrinė naujienų agentūra savo pranešime apie Kim Jong Uno vizitą nurodė, kad šis kurortas turėtų būti atidarytas „iki kitų metų gegužės“.

Šiaurės Korėja griežtai kontroliuoja bet kokius lankytojus, atvykstančius iš užsienio. Nuo 2020 metų sausio mėnesio dėl COVID-19 šalyje galioja dar griežtesnė tarptautinių kelionių kontrolė – ši tvarka iki šiol nėra sušvelninta.

Anksčiau Pchenjanas skatino turizmą ir gaudavo iš jo pinigų. Vieninteliai turistai, kurie per daugiau nei ketverius metus atvyko į Šiaurės Korėją, buvo keli rusai, įvažiavę į šalį 2024 metų pradžioje. Jokie kiti turistai nebuvo įleisti.

Per pastarąjį dešimtmetį šalyje augo vidaus turizmas, tačiau šiaurės korėjiečių kelionės po savo šalį taip pat yra griežtai kontroliuojamos.

Rytinis Vonsano uostamiestis ilgą laiką buvo svarbus iš Japonijos atvykstančių korėjiečių punktas, tačiau tokios kelionės baigėsi 2006 metais, kai Tokijas nutraukė susisiekimą keltais.

Netoli Vonsano taip pat įsikūrusi nuosava Kim Jong Uno poilsio rezidencija, kurioje 2013 metais jis linksmino amerikiečių krepšinio veteraną Dennisą Rodmaną.