Vienoje iš parodų demonstruojama iš 16 tūkst. lazerių sukurta skrendančio paukščio projekcija, plasnojanti pro lankytojus, kurie 460 kvadratinių metrų erdvėje po 12 m aukščio lubomis įtraukiami į „Holoplot“ garso sistemą, prilygstančią 26-iems erdvinio garso kino teatrams. Šį muziejų įkūrė menininkas Roy Nachumas ir nekilnojamojo turto plėtotojas Michaelas Cayre`as.

„Ši paroda skirta žmonėms. Ji skirta visiems. Nėra jokio skirtumo tarp vieno žmogaus ir kito. Visi yra lygūs. Visi yra vienodi. Kiekvienas nusipelno galimybės ir pabūti erdvėje, kuri suteikia vilties, įkvėpimo ir nuostabos jausmą“, – sakė Roy Nachumas.

Visoje erdvėje naudojamas Brailio raštas ir kartojasi mergaitės bei berniuko, ant akių dėvinčių auksines karūnas su Brailio rašto ženklais, motyvas.

R. Nachumo naudojamas vaikų, pasipuošusių aukso karūnomis ant akių, vaizdas simbolizuoja nuolankumą bei lygybę ir yra duoklė regos negalią turintiems žmonėms, kuria siekiama paskatinti įtrauktį ir pabrėžti prieinamos komunikacijos svarbą.

„Mano senelė buvo netekusi regėjimo. Kai buvau vaikas, ji sirgo reta liga. Visada norėjau sukurti kažką, kas būtų prieinama visiems. Kad žmonės, kurie turi regėjimo negalią, galėtų ateiti ir mėgautis kūriniais per garsą, per prisilietimą“, – teigė R. Nachumas.

R. Nachumas savaitei buvo užsirišęs akis, kad patirtų tai, ką išgyveno jo močiutė, – pasaulį be regėjimo. Tai paskatino jį sukurti panardinantį klausymosi kambarį, kuriame žmonės sėdi arba guli užmerkę akis ir girdi bei jaučia garsų vibraciją, sklindančią nuo grindų ir sienų. Kitai įspūdingai ekspozicijai buvo panaudota tūrinio apšvietimo technologija, sukurianti stulbinantį švytinčių dalelių, tarsi pakibusių begalinėje erdvėje, reginį. Šiai instaliacijai, didžiausiam tokio pobūdžio kūriniui, buvo integruota 507 tūkst. šviesos diodų neuronų – mikroschemų.

„Noriu, kad jie jaustųsi laimingi supratę, kas jie yra, – teigė R. Nachumas. – Pagalvokite apie mažus dalykus gyvenime, kurie priverčia pasijusti laimingiems, kurie paskatina mus ryte prabusti ir nuspręsti ką nors nuveikti ir atiduoti tą energiją bendruomenei... Džiaugsmas ir laimė, ir tiesiog – puikus jausmas gyventi“.

Lankytojai taip pat turi galimybę sudalyvauti keliose interaktyviose parodose, įskaitant kamuoliukų tvenkinį ir instaliaciją, kurioje nupiešti personažai atgyja vienoje ekosistemoje.