Ši konkreti vieta buvo pasirinkta todėl, kad šalimais yra pakankamai didelė slėptuvė, kurioje per antskrydį tilptų 25 tūkst. žmonių, o maždaug tiek, organizatorių manymu, galėjo apsilankyti festivalyje.

Nerūpestingas jaunimas šėlo drauge su mūšių ugnies ragavusiais kariais ir garsiais dainininkais, atlikusiais tautinį pasididžiavimą keliančias dainas.

Nors tvyrojo pakili atmosfera, muzikos festivalio svečiai kiekviename žingsnyje susidurdavo su priminimais apie sekinantį karą.

Festivalio organizatoriai tikėjosi surinkti 2 mln. eurų, kuriuos šalies pajėgos galėtų išleisti įsigydamos fronte reikalingų priemonių.

Prekybos centro rūsyje įrengtoje automobilių stovėjimo aikštelėje festivalio svečiams buvo suteikta proga pažaisti interaktyviuosius žaidimus ir, pavyzdžiui, pagerinti taiklumo įgūdžius šaudant į virtualius pėstininkus. Tokios pramogos tikslas – skatinti žmones aukoti pinigus, o gal netgi užsirašyti į kariuomenę.

Kitoje renginio vietoje susibūrė plastikinėmis galūnėmis apsirūpinę medikai, nusiteikę pademonstruoti, kaip suteikti pirmąją medicininę pagalbą.