Ši interaktyvi paroda lankytojus kviečia į pojūčių kelionę, kurioje per patyriminę prizmę, peržengiančią vizualinio suvokimo ribas, bus tyrinėjama turtinga mados istorija.

„Kai tik drabužis patenka į Metropoliteno kolekciją, visa tai sumenksta. Jo nebegalima paliesti, nebegalima užuosti, nebegalima išgirsti, nebegalima nešioti. Taigi, viskas, kas jums lieka, yra tik regėjimo pojūtis. Taigi, idėja iš tikrųjų buvo sugrąžinti šias jausmines mados savybes, kurios yra jos gyvosios meno formos dalis. Taigi tokia buvo tikroji idėja“, – apie sprendimą įtraukti į parodą visus penkis pojūčius sakė kuratorius Andrew Boltonas.

Visoje parodos erdvėje naudojamos technologijos, suaktyvinančios penkias lankytojų jusles. Dirbtinis intelektas, kompiuteriu sugeneruoti vaizdai, rentgeno spinduliai, animacija, šviesos projekcijos ir garsiniai peizažai atgaivina kvapus, garsus, tekstūras ir judesius, susijusius su drabužiais, kurie nebegali tiesiogiai liestis su kūnu.

Parodoje eksponuojama 220 drabužių, apimančių keturis mados istorijos šimtmečius ir atspindinčių gamtos tematiką.

„Mūsų kolekcijoje yra daugiau nei 33 tūkst. eksponatų, tačiau eksponuojame tik 220. Tai tik maža dalis. Tačiau norėjome sutelkti dėmesį į gamtos idėją. Taigi, visi drabužiai vienaip ar kitaip yra susiję su gamtine aplinka. Manau, kad pagrindinė idėja yra ta, jog gamta yra pagrindinė mados metafora, atgimimo ir atsinaujinimo idėja, tačiau kartu ji atspindi ir efemeriškumo, nepastovumo ar laikinumo idėjas. Taigi, tam tikra prasme mada tapo tarsi vienijančia visos parodos gija, o taip pat ir platesne žinute apie madą apskritai“, – teigė parodos kuratorius Andrew Boltonas.