Namuose per kanalizacijos angas pradėjus kilti vandeniui, Kh. Shahzadas paruošė savo baidarę, kad padėtų kaimynams evakuotis. Jo gyvenamajame Dubajaus rajone stovėję automobiliai buvo apsemti potvynio vandens, kai daugelyje kvartalų vandens lygis pakilo iki vieno metro.

„Visi trys mano automobiliai sugadinti. Esu baikeris, todėl savo „Harley Davidson“ pasistačiau namų viduje. Neklauskite, kaip. Jis taip pat atsidūrė po vadeniu. Vanduo tikriausiai siekia vieną pėdą. Visi baldai namuose taip pat sugadinti. Sugadinta visa elektronika, stovėjusi pirmame aukšte. Kiek įmanoma daugiau daiktų stengėmės sunešti į viršų, bet priekinis kiemas, galinis kiemas visiškai sunaikinti, užlieti vandens“, – kalbėjo Dubajaus gyventojas Khurramas Shahzadas.

Kh. Shahzadas ir kiti žmonės piktinosi, kad Dubajus neturi tinkamos infrastruktūros, kuri būtų galėjusi sulaikyti audrą ir apsaugoti juos nuo nuostolių.

„Problema šį kartą buvo ta, jog neveikė kanalizacijos sistema. Ji negalėjo susidoroti su tokiu vandens kiekiu, kokį atnešė liūtys, ir nesugebėjo jo pašalinti. Ji tiesiog užsikimšo, o vanduo vis kilo, kilo ir kilo. Mes pastatėme savo automobilius aukštesnėse vietose. Tačiau tai neturėjo jokios prasmės, nes dabar vanduo atplūdo ir ten, ir automobiliai plūduriuoja visoje mano gatvėje“, – sakė Khurramas Shahzadas.

Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE) ir kituose Arabijos pusiasalio regionuose, garsėjančiuose sausu dykumų klimatu, lietus yra retas reiškinys. Šiose šalyse vasarą oro temperatūra gali pakilti virš 50 laipsnių karščio pagal Celcijų. Klimato ekspertai teigia, kad dėl žmogaus sukeltos klimato kaitos kylanti temperatūra visame pasaulyje lemia vis daugiau ekstremalių orų reiškinių, tokių kaip JAE ir Omaną užklupusi audra.

„Gimiau ir užaugau Dubajuje, ir dar niekada nemačiau, kad šioje šalyje būtų tokios liūtys kaip ši, taigi tai buvo gana sudėtingas metas. Didžiulė, didžiulė liūtis“, – teigė Kh. Shahzadas.

Mokslininkai mano, kad dėl klimato kaitos kai kuriose Persijos įlankos regiono dalyse toliau kils oro temperatūra, didės drėgmė ir potvynių rizika. Ši problema gali paaštrėti tokiose šalyse kaip JAE, kur trūksta kanalizacijos infrastruktūros, galinčios susidoroti su smarkiomis liūtimis.