Atsigaivinti mėginantys turistai Romoje užplūdo istorinius fontanus, o kavinės ir restoranai savo svečius mėgina vėsinti vandens dulksna ir ventiliatoriais.

Pietų Italijoje ir Šiaurės Makedonijoje įsisiautėjus miškų gaisrams, keliuose miestuose valdžia ėmėsi priemonių, kad pasirūpintų senoliais. Italija jau skaičiuoja ir karščio aukas. Manoma, kad karštis tapo trijų žmonių mirties priežastimi. Romos ligoninėse dėl ūmios dehidratacijos gydoma senjorų.

Graikijoje karščiausiomis valandomis trečiadienį uždaro turistų pamėgtą Atėnų Akropolį. Turistai negalės aplankyti Partenono ir kitų senovinių šedevrų į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą įtrauktoje archeologinėje vietovėje. Karščio banga smogė Graikijai kaip niekada anksti ir privertė birželį dvi dienas iš eilės karščiausiomis paros valandomis uždaryti Akropolį.

Artimiausiomis dienomis bent keliose šalyse oro temperatūra turėtų pasiekti 42 laipsnių, o Ispanijos nacionalinė meteorologijos tarnyba pranešė, kad Gvadalkivyro upės baseine oras gali įkaisti net iki 44 laipsnių karščio.