Jeigu Kamala Harris bus nominuota Demokratų partijos kandidate ir įveiks Respublikonų partijos kandidatą Donaldą Trumpą lapkričio mėnesį įvyksiančiuose rinkimuose, ji taps pirmąja prezidente šalies istorijoje. Prezidentui mirus ar nebegalint atlikti savo pareigų, jo vietą užima viceprezidentas. Tiesa, Kamala Harris sulaukė neįprastai daug dėmesio dėl Joe Bideno amžiaus. Jis yra seniausias JAV prezidentas, pradėjęs eiti šias pareigas būdamas 78-erių metų amžiaus. Kad sieks perrinkimo, Joe Bidenas pranešė būdamas 80-ies. Kamalai Harris 59-eri.

Tiesa, Kamalos Harris nominavimas dar nėra visiškai garantuotas. Nuskambėjo ir pasiūlymų, kad Demokratų partija turėtų skubiai surengti „mini pirminius rinkimus“ ir apsvarstyti kitus galimus kandidatus prieš kitą mėnesį Čikagoje įvyksiantį partijos suvažiavimą.

Net prieš Joe Bidenui oficialiai išreiškus paramą savo viceprezidentei, Kamala Harris buvo plačiai laikoma tinkamiausiu asmeniu Joe Bidenui pakeisti. Profesorė Barbara Perry mano, kad Kamalai Harris labiau koją gali pakišti lytis nei odos spalva. Juk nuo pat George’o Washingtono laikų į Amerikos prezidentą žiūrima kaip į savotišką tėvą.