Tai naujausias tokio pobūdžio incidentas. Pastaruoju metu aktyvistai griebiasi vandalizmo Jungtinės Karalystės muziejuose savo tikslams akcentuoti.

Aktyvistų grupė „Animal Rising“ pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame užfiksuota, kaip keletas jos narių ant Karolio III veido užklijuoja personažo Wallace’o, žinomo iš animacinio serialo „Wallace and Gromit“, galvos iškarpą.

Vadinamojo „humoristinio perdekoravimo“ tikslas – atkreipti dėmesį į tyrimą, kurio metu, anot „Animal Rising“ aktyvistų, buvo nustatyta plataus masto gyvulininkystės praktikos taisyklių pažeidimų ūkiuose, kuriuos patvirtino Žiauraus elgesio su gyvūnais prevencijos karališkoji draugija.

Prie Wallace’o galvos iškarpos taip pat buvo pritvirtinta iškarpa su tekstu: „Nebus sūrio, Gromitai. Tik pasižiūrėk, kas dedasi Žiauraus elgesio su gyvūnais prevencijos karališkosios draugijos ūkiuose!“.

Karaliaus Karolio III portretas apsaugotas plastiko lakštu ir nebuvo apgadintas, nurodė galerijos „Philip Mould Gallery“, kur portretas eksponuojamas, darbuotojai. Jonathano Yeo nutapytas darbas buvo pristatytas praėjusį mėnesį ir yra pirmas Karolio III portretas jam tapus karaliumi.

Portretas skirtas Karolio III narystės „Drapers’ Company“ 50-mečiui pažymėti.

Ši įmonė buvo įkurta daugiau nei prieš 600 metų kaip vilnos prekeivių prekybos asociacija, tačiau dabar daugiausia užsiima filantropine veikla.