Tai antradienį feisbuke pranešė Charkivo srities karinės administracijos vadovas Olehas Synehubovas, kuriuo remiasi „Ukrinform“.

„Vykstant antžeminiams mūšiams Charkivo kryptimi priešas taip pat neatsisako mėginimų terorizuoti srities centro civilius gyventojus. Šiandien vidury dienos priešas smogė 7 oro smūgius Charkivo gyvenamajam sektoriui“, – rašoma pranešime. Srities prokuratūros duomenimis, per priešo atakas gyvenamuosiuose kvartaluose nukentėjo 20 civilių, tarp jų – trys vaikai. „Gegužės 14 d., apie 16 val. 10 min., Rusijos kariškiai iš oro smogė Charkivo Ševčenkos rajonui. 20 žmonių buvo sužeisti ir patyrė ūminę reakciją į stresą. Tarp jų – 6 vyrai, 11 moterų ir trys vaikai – dvi 12 ir 8 metų mergaitės, taip pat 12 metų berniukas“, – rašoma pranešime.

Pažymima, kad vienas iš aviacinių šaudmenų pataikė į daugiaaukštį gyvenamąjį namą. Kitas smūgis teko garažams prie kito daugiaaukščio gyvenamojo namo. Užsidegė mažiausiai 15 garažų. Nukentėjo civiliniai automobiliai ir garažai, ne mažiau kaip 20 gyvenamųjų namų ir negyvenamų pastatų, tarp jų – prekybos centras, mokymo įstaiga, parduotuvės.