„Euroviziją“ rengianti Europos transliuotojų sąjunga (EBU) nurodė, kad sprendimą uždrausti tam tikras vėliavas Malmės arenoje priėmė Švedijos nacionalinis visuomeninis transliuotojas SVT. Neuždraustos liko tik dalyvaujančių šalių ir vaivorykštės spalvų vėliavos. Dėl šios taisyklės Europos Sąjungos vėliava, kurią per pernai vykusį konkursą galėjome matyti gana dažnai, atsidūrė tarp neleistinų.

Apie tai, kad aptikę vėliavą apsauginiai neleido patekti į konkurso erdvę, socialiniuose tinkluose rašė ne vienas renginio dalyvis ir žiūrovas.

Europos Komisija, savo ruožtu, pranešė, kad vėliava su 12 geltonų žvaigždžių mėlyname fone yra ne tik visų Europos Sąjungos valstybių narių vėliava, ir priminė, jog ji priskiriama ir Europos Tarybai, kurią sudaro 46 šalys, pradedant Islandija ir baigiant Azerbaidžanu.

Kaip anksčiau aiškino Europos transliuotojų sąjunga, vėliavų demonstravimą reglamentuojančios taisyklės šiemet buvo sugriežtintos dėl padidėjusios geopolitinės įtampos. Kad įtampa yra išaugusi, liudija ir keli tūkstančiai Palestinos vėliavomis nešinų protestuotojų, susirinkusių Malmės centre išreikšti pasipiktinimą dėl karinę kampaniją Gazos Ruože vykdančio Izraelio dalyvavimo dainų konkurse.