1,7 tūkst. kv. metrų ploto gamybos patalpose bus kuriamos imunoterapijos tyrimams naudojamos magnetininės dalelės „Dynabeads“, skirtos kovai su vėžiu.

„Šita diena žymi naują etapą mūsų Vilniaus padalinio, nes mes būdami mokslinių tyrimų centras žengiame sekantį žingsnį ir su naujų patalpų atidarymų tampame medicinos pramonės dalimi. Dar laukia ilgas kelias kol produktai galutinai bus patvirtinti tarptautinėje rinkoje, tačiau žiūrint į mūsų veiklą, tai yra dar vienas plėtros etapas“, - pirmadienį spaudos konferencijoje sakė „Thermo Fisher Scientific Baltics“ generalinis direktorius ir Baltijos regiono viceprezidentas Algimantas Markauskas.

Pasak jo, „Dynabeads“ yra visiškai nauja technologija, kurios tyrimų rezultatai yra daug žadantys.„Manyčiau, kad mums kaip Lietuvai tai yra tūkstantmečio projektas, mes pirmą kartą dalyvaujame visiškai naujos kartos preparatų kūrime“, – kalbėjo A.Markauskas.

Remiantis 2014 metų susitarimu projektą dalinai finansavo Lietuvos vyriausybė. Pagal susitarimą JAV kompanija yra įsipareigojusi sukurti ne mažiau 100 naujų darbo vietų iki 2017 metų. Šiuo metu įmonėje „Thermo Fisher Scientific Baltics“ Vilniuje dirba 570 darbuotojų.