„Šį patiekalą gaminu tiesiog pietų stalui – visada stengiuosi paruošti kažką skanaus ir gražaus. Be to, šis apkepas itin sotus – jo užtenka 4 žmonėms“, – sako Vokietijoje Frankfurte prie Maino gyvenanti moteris.
Receptą Regina turi jau seniai, tik įdarą keičia – kartais kepa su jautienos faršu, kartais su grybais ar daržovėmis.
Artimieji visada laukia Reginos apkepo – patiekalas toks skanus, kad kitai dienai jo niekada nebelieka.
Apkepą Regina pateikia su įvairiomis daržovėmis, česnakiniu padažu, marinuotais agurkėliais.
Bulvių košės ir jautienos faršo apkepas
Bulvių masei:
1 kg bulvių
2 kiaušinių trynių
100 g tarkuoto parmezano sūrio
75 g lydyto sviesto
1 a. š. druskos
Mėsos įdarui:
300 g jautienos (galima keisti grybais ar daržovėmis)
1 svogūno
1 v. š. pomidorų pastos
1 raudonosios paprikos (supjustyti mažais kubeliais)
150 ml vandens
2 morkų (sutarkuoti arba smulkiai supjaustyti)
2-3 skiltelių česnako
1 a. š. Paprikos miltelių
1 a. š. Džiovinto oregano
pipirų ir druskos pagal skonį
Gaminimas:
Bulves išvirti ir sutrinti su sviestu. Įmušti kiaušinių trynius, įberti tarkuoto sūrio, druskos ir viską gerai išmaišyti.
Jautienos faršą pakepinti su smulkintu svogūnu.
Mėsai apkepus sudėti smulkintas paprikas, morkas. Į faršą įpilti vandens, suberti prieskonius, įdėti pomidorų pastą ir troškinti, kol išgaruos vanduo.
Karščiui atsparų stiklinį ar molinį indą ištepti sviestu. Į indą sukrėsti 2/3 bulvių košės, paviršių išlyginti.
Tada tolygiai paskleisti paruoštą faršą, o ant viršaus uždėti likusį bulvių košės trečdalį. Regina košę deda į konditerinį maišelį ir juo išspaudžia bokštelius.
Kepti 170 laipsnių orkaitėje 30 minučių.
Skanaus.