Ne, tai nėra ištaigingas patiekalas šventėms – tokį apkepą Regina gamina savo šeimos pietums. Sotus, kvapnus ir labai skanus patiekalas visada sulaukia tik geriausių atsiliepimų ir prašymų pakartoti. Vokietijoje gyvenanti Regina dalijasi receptu, kuris, beje, itin paprastas.
apkepas
54 straipsnių
Šį bulvių apkepą tikrai pamėgs tie, kurie neįsivaizduoja virtuvės be bulvių patiekalų, tačiau norėtų atnaujinti valgiaraštį. Minkštas, kvapnus apkepas apskrudusiu paviršiumi nepaliks abejingų. Bulvių apkepą patiekite su lašiša.
Kristina kviečia išbandyti šeimos mėgiamiausius patiekalus iš bulvių: 11 receptų, kurie niekada nenuvilia (2)
„Ir kam gali nepatikti bulvės – jas mėgsta visi“, – įsitikinusi tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė. Šaltuoju metu laiku kaunietė namiškiams dažnai gamina patiekalus iš šios daržovės ir jau sukaupė visą krūvą receptų. Šiandien ir su Delfi Maistas skaitytojais dalijasi šeimos mė...
Ieškantiems sveikesnio recepto tiks šis – varškės apkepo be manų kruopų. Minkštas, purus ir labai skanus. Varškės apkepo be manų patiekite su mėgiama uogiene, grieteine ar graikišku jogurtu.
Apkepas su jūros lydeka – puiki idėja žuvies mėgėjams. Nereikalaujantis daug pastangų patiekalas. Patiekite apkepą su žuvimi šiltą.
Apkepas su vištiena gali būti patiekiamas kaip pagrindinis patiekalas arba užkandis. Skanus, sotus ir kvapnus. Apkepas su vištiena – puikus išsigelbėjimas, kai neturite daug laiko virtuvei.
Daržovių ir sūrio apkepas – puiki pusryčių idėja. Ypač tiks mėgstantiems vegetariškus patiekalus. Apkepą šaldytuve galite laikyti 2–3 dienas.
Bananiniai keksiukai, bananų tortas ar duona – desertai, kuriuose puikiai atskleidžiamas šio, daugelio pamėgto vaisiaus skonis. Visgi bananas yra pakankamai universalus vaisius – įmantresnius derinius mėgstantys gurmanai juos derina net prie mėsos ar žuvies, o kartais ir marinuoja.
Prasidėjus rudeniui virtuvėje atsirado kitokių nei vasarą maisto produktų, o tuo pačiu – ir naujų patiekalų. Nuolat naujovių virtuvėje ieškanti tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė šįkart dalijasi bulvių ir vištienos apkepu, kuris patiko visiems šeimos nariams. „Apkepas taip gra...
Kristina kviečia išbandyti varškės apkepą su cukinija: minkštas, sultingas, purus – valgė net daržovių nemėgstantis sūnus (4)
Kartais receptai gimsta begalvojant, kaip sunaudoti veną ar kitą produktą. Taip nutiko ir tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorei Kristinai Naturjevienei – mąstydama, kur panaudoti cukiniją, ryžosi iškepti varškės apkepą. Rezutatas buvo toks puikus, kad nustebino ir pačią šeimininkę. Minkštą, purų ir l...
Darže – tikra cukinijų pasiutpolkė: vieną nuskynus, žiūrėk, po dienos jau kita prašosi į virtuvę. Puiki daržovė, kuri organizmui teikia vien naudą. Išnaudokite šviežių cukinijų metą – iš jos galima pagaminti įvairausius patiekalus. Tekste rasite: pikantiškus cukinijų blynelius, trintą sriubą su sūri...
Kopūstas – viena pigiausių daržovių. O pagaminti iš jo galima įvairiausių patiekalų. Šiandien surinkau 13 receptų, pagal kuriuos ir sriubos išvirsite, ir salotų pagaminsite, ir kotletų, apkepų ar blynų iškepsite. Patiekalai ne tik išbandyti ir tikrai gardūs, bet ir nedraskantys piniginės.
Jei įprasta košė rytais jau pabodo, o šaldytuve prisikaupė prinokusių, ruduoti pradėjusių bananų, vos per kelias minutes pasigaminkite avižinių dribsnių ir bananų apkepą, kurio užteks visai šeimai. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teigia, kad bananai yr...
Ką gaminti iš varškės: 12 tokių gardžių patiekalų, kad suvalgysite viską iki paskutinio trupinėlio (1)
Dietologas teigimu, varškė yra puikus būdas gauti reikiamą kiekį baltymų ir mikroelementų, taip pat pieno rūgšties bakterijų, būtinų žarnyno bei viso žmogaus organizmo veiklai. Vieni iš jums surinktų patiekalų yra labiau palankesni sveikatai, kiti – mažiau, tačiau neabejotinai visi yra tokie skanūs,...
Kruasanų apkepas su šokoladu – neabejotinai tokio patiekalo dar neragavote! Tačiau jei išbandysite, tikrai nenusivilsite. Kruasanų apkepą kepkite, kai tik užsimanysite dar neragauto, bet sodraus skonio deserto.
Turiu taisyklę maisto sezonais neskirstyti ir valgyti tai, ko tuo metu labiausiai norisi. Todėl ir šįkart anaiptol ne dietinis receptas, o iš tų senų senų laikų, kai mamos labai skaniai gamindavo iš to, ką tą akimirką rasdavo šaldytuve, ir nevaidindavo aukštos klasės virtuvės. Kita vertus, ar bus da...
Jau išmokome Lietuvos valstybės atkūrimo dieną paminėti smagiai ir išradingai. Ir gardus bei spalvingas stalas čia – būtina sąlyga. Šią dieną kviečiame mėgautis išskirtinai lietuviškais skoniais: raugintų agurkėlių sriuba, bulvių apkepu ar vištiena pomidorų padaže. Gamybos procesą nufilmavome, tad k...
Labai mėgstu šį grybų kišą. Tai vienas iš tų patiekalų, kai nesinori nieko mėsiško, bet vis vien norisi sočiai pavalgyti. Kišą pagaminti visiškai nesudėtinga – pasiruošiate tešlą, o kai tešla šąla, pasiruošiate įdarą. Telieka suformuoti kišo pagrindą, supilti įdarą ir iškepti orkaitėje. Nepavykti ne...
Ypatingasis bulvių ir sūrio apkepas su grietinėle: skonio šedevras, kuris papuoš net ir švenčių stalą (3)
Kas nemėgsta bulvių? Mažai kas… Bent jau aš tai jas LABAI mėgstu. O paruošimo juk yra milijonas būdų. Šitas bulvių apkepas yra “special” reikaliukas. Tai gali būti sotus pagrindinis patiekalas, kurį rekomenduočiau valgyti su gaiviomis žalių lapų ir šviežių daržovių salotomis ARBA ypatingas nekasdien...