apkepas

55 straipsnių

Roma Macijauskaitė

„Ir kam gali nepatikti bulvės – jas mėgsta visi“, – įsitikinusi tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė. Šaltuoju metu laiku kaunietė namiškiams dažnai gamina patiekalus iš šios daržovės ir jau sukaupė visą krūvą receptų. Šiandien ir su Delfi Maistas skaitytojais dalijasi šeimos mė...

2024.01.13 10:01
Roma Macijauskaitė

Prasidėjus rudeniui virtuvėje atsirado kitokių nei vasarą maisto produktų, o tuo pačiu – ir naujų patiekalų. Nuolat naujovių virtuvėje ieškanti tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė šįkart dalijasi bulvių ir vištienos apkepu, kuris patiko visiems šeimos nariams. „Apkepas taip gra...

2023.09.27 06:00
Parengė Roma Macijauskaitė

Jau išmokome Lietuvos valstybės atkūrimo dieną paminėti smagiai ir išradingai. Ir gardus bei spalvingas stalas čia – būtina sąlyga. Šią dieną kviečiame mėgautis išskirtinai lietuviškais skoniais: raugintų agurkėlių sriuba, bulvių apkepu ar vištiena pomidorų padaže. Gamybos procesą nufilmavome, tad k...

2022.02.16 17:38

Labai mėgstu šį grybų kišą. Tai vienas iš tų patiekalų, kai nesinori nieko mėsiško, bet vis vien norisi sočiai pavalgyti. Kišą pagaminti visiškai nesudėtinga – pasiruošiate tešlą, o kai tešla šąla, pasiruošiate įdarą. Telieka suformuoti kišo pagrindą, supilti įdarą ir iškepti orkaitėje. Nepavykti ne...

2021.12.21 10:00
Pieno žvaigždės

Kas nemėgsta bulvių? Mažai kas… Bent jau aš tai jas LABAI mėgstu. O paruošimo juk yra milijonas būdų. Šitas bulvių apkepas yra “special” reikaliukas. Tai gali būti sotus pagrindinis patiekalas, kurį rekomenduočiau valgyti su gaiviomis žalių lapų ir šviežių daržovių salotomis ARBA ypatingas nekasdien...

2021.11.18 11:57